Ana Sayfa GETAT 910 GETAT merkezi açıldı

910 GETAT merkezi açıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kongrede sadece hastalıkların tedavisi değil, hastalıklardan korunmak ve sağlıklı yaşamak için de ihtiyaç duyulan yaklaşımların, bilimsel çalışmalarla harmanlanarak günümüze taşıma sorumluluğuyla ele alınacağına inandığını belirtti. 56 üniversite hastanesinde öncelikle Ar-Ge ve eğitim faaliyetleri yapmak üzere GETAT uygulama merkezleri açıldığına dikkati çeken Bakan Koca “3 bin 350 hekime bu üniversitelerimizde GETAT uygulama sertifikası verildi. Yine ülkemizin dört bir yanında 60 tanesi devlet hastanesi olmak üzere toplamda 910 GETAT ünitesine açılış izni verildi. GETAT alanında mevzuat geliştirme, eğitim ve yetkilendirme dışında görev yapan hekimlerimizin bilgi ve tecrübe paylaşımına da zemin hazırlamak istiyoruz. Nihai vizyonumuz, tüm toplum olarak sağlıklı hayat tarzının benimsendiği, herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halindeki herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebildiği bir Türkiye’ye sahip olmaktır” dedi.

https://www.star.com.tr/yasam/turkiye-sifamerkezi-olacak-haber-1448866/

Geleneksel tıp emin ellerde

Geleneksel tıbbı merdiven altı uygulamalardan kurtaran Sağlık Bakanlığı, 68 merkezde hizmet sunuyor. Bağcılar’daki Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’nde 3 yılda 2 bin 500 hastaya bakıldı, 15 bin seans uygulandı. Dr. Kanat Tayfun, “Geleneksel tıp emin ellere teslim edildi. Diğer ülkeler de bizi örnek aldı” dedi.

Geleneksel tıbbı merdiven altı uygulamalardan kurtaran Sağlık Bakanlığı, hayata geçirdiği 68 tıp merkeziyle vatandaşlara hizmet sunuyor. 2014 yılında yayınlanan bir yönetmelikle Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’nin (GETAT) hayata geçirildiğini anlatan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu, Bağcılar’da açılan merkezin Türkiye’de ilk olduğunu söyledi. Merkezde günde ortalama 20-40 kişi tedavi edilirken 3 yılda 2 bin 500 hastaya bakıldı ve 15 bin seans uygulandı.

15 BRANŞTA EĞİTİM VERİYOR

GETAT Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü de olan Müslümanoğlu, “Geleneksel tıp dünyada son 20 yıl içerisinde hem hasta, hem de doktorlar tarafından giderek artan bir ilgi alanı oluşturdu. Biz burada hipnoz, akupunktur, kupa terapi, sülük tedavisi, ozon terapi, mezoterapi, apiterapi, proloterapi, osteopati, refleksoloji, homeopati, kayropraktik, lavra uygulaması, müzik terapi gibi 15 alt branşta eğitim veriyoruz” dedi.

https://www.yenisafak.com/hayat/geleneksel-tip-emin-ellerde-3467530

‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’ Mayıs’ta Açılacak

İnönü Üniversitesi’nin 2019 yılı çalışmalarına değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, gazetemize verdiği röportajda Battalgazi Belediyesi ile birlikte yürüttüğü İspendere İçmeleri’ndeki çalışmalara ilişkin 7 dalda tedavi ve yine 7 dalda eğitimler verildiğini, ayrıca İspendere’de Mayıs ayı içerisinde de ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’ni açacaklarını belirtti. 2019 yılının üniversite açısından en önemli gelişmesinin OSB Meslek Yüksekokulu’nun tamamlanması olduğunu belirten Kızılay, MYO’nun yaz aylarında tamamlanıp, kampüsünde gelecek yıl eğitim verileceğini ifade etti

http://www.malatyasonsoz.com.tr/geleneksel-ve-tamamlayici-tip-merkezi-mayista-acilacak-h177624.html

Adıyaman’da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniği açıldı

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT), fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir.

GETAT hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Dr. Enes Seyda Şahiner, yaklaşık 2 aydır GETAT Polikliniğini 82’nci Yıl Ek Hizmet binasında açtıklarını belirtti.

Burada hastaların şifası için hacamat uygulamaları, PRP, akupunktur uygulamaları, fitoterapi (bitkisel tedaviler) mezoterapi uygulamaları yaptıklarını söyleyen Şahiner, “Hastamız ilk etapta bize başvurduğu zaman hastamızın şikâyetine göre beraber bir yol haritası belirliyoruz. Hastalarımızın hiçbir şikâyeti olmasa dahi sadece hacamat uygulamasını senede iki kereye mahsus yapıyoruz. Aynı zamanda sünnet olduğu için başvuran, hacamat yaptırmak isteyen hastalarımız var. Onlara da yardımcı oluyoruz. Özellikle bu uygulamaların merdiven altı diye tabir ettiğimiz bu eğitimi almamış, hekim olmayan insanlar tarafından yapılmasını tasvip etmiyoruz. O yüzden bu birimi açtık.” ifadelerini kullandı.

https://ilkha.com/haber/95518/adiyamanda-geleneksel-ve-tamamlayici-tip-poliklinigi-acildi

SANKO Üniversitesi hastanesinde yeni merkez Geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezi hizmete girdi

Merkez, Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Levent Bostancı başkanlığında hizmet sunuyor. Opr. Dr. Bostancı, Sağlık Bakanlığının GETAT’ı, “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp, fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemleri” olarak tanımladığını söyledi.

https://www.haberturk.com/gaziantep-haberleri/68416897-sanko-universitesi-hastanesinde-yeni-merkezgeleneksel-ve-tamamlayici-tip-merkezi-hizmete#

Binlerce yıllık geleneksel tedavi yöntemleri bu merkezde uygulanıyor

Osmangazi Çekirge Mahallesi’ndeki hastane binasında, Bursa Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nce yaptırılan GETAT Uygulama Merkezi’nde akupunktur, apiterapi, fitoterapi, hacamat, hipnoterapi, homeopati, kupa, mezoterapi, ozon, proloterapi, sülük gibi geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yönetimleri uzman hekimlerce uygulanıyor. Bahçesinde fitoterapide (bitkiyle tedavi) kullanılmak üzere şifalı bitkilerin bulunduğu GETAT´ta, tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi için araştırma ve çalışmalar yapılıyor. GETAT merkezinin yaklaşık 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Amacımız burayı eğitim merkezi haline getirmek. Her geçen gün vatandaşlarımız duydukça ciddi bir taleple karşılaşıyoruz. Amacımız bu merkezi tam teşekküllü olarak işleterek uluslararası bir merkez haline dönüştürmek. Sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olarak değerlendiriyoruz. Burasını bir şifahane bakışıyla inşa ediyoruz. Burası modern tıbba alternatif değil. Kadim kültürümüzden gelen Osmanlı kültürünün yansıması olarak, şifahane bakışıyla inşa ettik. Amacımız, modern tıbba destekleyici unsur olarak hizmet vermesidir yoksa modern tıbbın alternatifi olarak düşünmüyoruz. Tamamlayıcı tıp olarak düşünüyoruz” dedi.