Ana Sayfa Manşet Primer Hipertansiyonda Diyet Asit Azaltımıyla Böbrek ve Kardiyovasküler Koruma

Primer Hipertansiyonda Diyet Asit Azaltımıyla Böbrek ve Kardiyovasküler Koruma

The American Journal of Medicine dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, beş yıllık müdahaleli randomize kontrollü bir denemenin bulgularını ayrıntılarıyla anlatıyor.

Kidney and Cardiovascular Protection Using Dietary Acid Reduction in Primary Hypertension: A Five-Year, Interventional, Randomized, Control Trial

Sonuçlar

Kronik böbrek hastalığının ilerlemesi meyve-sebze veya oral NaHCO3 alan katılımcılarda normal bakıma göre daha yavaştı [ortalama (SE)] [sırasıyla -1,08 (0,06) ve -1,17 (0,07) -1,94 (0,11) mL/dak/1,73m 2 / yıl, P ’s< .001). Yine de sistolik kan basıncı daha düşüktü ve kardiyovasküler hastalık risk endeksleri meyve-sebze alan katılımcılarda NaHCO3 veya normal bakım alanlara göre daha fazla iyileşti . Meyve ve sebzelerin bu kardiyovasküler faydaları, daha düşük dozda farmakolojik kronik böbrek hastalığı ve kardiyovasküler hastalık korumasına rağmen elde edildi.

Çözüm

Çalışma, kronik böbrek hastalığının ilerlemesini ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak için temel hipertansiyon tedavisi olarak meyve ve sebzeleri destekliyor.

 

Hipertansiyon tedavisini iyileştirme ve farmakolojik stratejilerle olumsuz sonuçlarını azaltma yönündeki devam eden çabalara rağmen, hipertansiyonla ilişkili kronik böbrek hastalığı ve kardiyovasküler mortalitesi artmaktadır. Kalp hastalığı, kronik böbrek hastalığı olan hastaların ölmesinin bir numaralı nedenidir.

Meyve ve sebzeler açısından zengin olan Hipertansiyonu Durdurmak İçin Diyet Yaklaşımları (DASH) diyeti kan basıncını düşürür ve birincil hipertansiyon için önerilen birinci basamak tedavidir. Yine de bu diyet yeterince reçete edilmez ve reçete edildiğinde destekleyici epidemiyolojik verilere rağmen yeterince uygulanmaz.

DASH diyeti ve genel olarak meyve ve sebze açısından zengin olan diğerleri daha düşük kan basıncı , kronik böbrek hastalığı riski ve ilerlemesinin daha düşük olması, daha düşük kardiyovasküler hastalık risk göstergeleri ve daha düşük kardiyovasküler hastalık ölüm oranı ile ilişkilendirilmektedir .