Ana Sayfa Hukuk&Etik İncelemeye Göre Doktorların %45’i Hastalar Tarafından Cinsel Tacize Uğruyor

İncelemeye Göre Doktorların %45’i Hastalar Tarafından Cinsel Tacize Uğruyor

Hastalar tarafından cinsel tacize uğrayan erkek doktorların oranı yüzde 34,39 iken, etkilenen kadın doktorların oranı yüzde 52,19 ile daha yüksek çıktı ve genel olarak %45’inin etkilendiğini buldu.

Yeni bir araştırma, dünya çapında doktorların neredeyse yarısının hastalar tarafından cinsel tacize uğradığını ortaya koydu. Bu durum, sağlık görevlilerine bu tür davranışları önlemek için panik alarmları verilmesi çağrılarını gündeme getirdi.

 

Internal Medicine Dergisi’nde yayınlanan yedi ülkeyi kapsayan bir incelemeye göre, dünya çapında doktorların %45’i hastalardan çeşitli türlerde cinsel tacize maruz kalıyor.

Akademisyenler, kadın doktorların yarısından fazlasının (%52,2) cinsel tacize maruz kaldığını, bu nedenle erkek meslektaşlarına (%34,4) göre etkilenme olasılıklarının çok daha yüksek olduğunu buldu.

Doktorlar, istenmeyen cinsel ilgi, hastaların cinsel içerikli şakalar yapması, onları randevuya davet etmesi, uygunsuz şekilde dokunması ve onlara romantik mesajlar veya mektuplar göndermesi de dahil olmak üzere birçok türde cinsel tacize maruz kalmaktadır.

Sağlık görevlileri ayrıca tedavi ettikleri kişilerin kendilerine vücut parçalarını göstermesi, ereksiyon gibi uygunsuz tepkiler vermesi, fiziksel muayene sırasında kendilerine cinsel içerikli yorumlarda bulunması veya gereksiz yere böyle bir muayene talep etmesiyle de mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

Bulgular, Londra Üniversitesi’nin bir parçası olan Birkbeck Koleji’nden Dr. Caroline Kamau-Mitchell tarafından analiz edilen, dünyanın farklı bölgelerinden konuyla ilgili daha önce yayınlanmış 22 araştırma makalesinin meta analizinden ortaya çıktı . tamamı için kaynağa bknz.