Ana Sayfa İlaç Anti Obezite Pazarı

Anti Obezite Pazarı

Obezite Tedavi Pazarının Türleri:
Cerrahi ve İmplant Cihazları
İlaç Tedavisi
Diyet
Diğer

Ortak görüş küresel pazar hacminin 2030 sonrası en az 100 milyar USD üzerinde olacağı yönünde!

Zayıflama pazarı

Eli Lilly ve Novo Nordisk kazançlı zayıflama ilaçları pazarına hakim olmaya devam ederken, daha küçük rakipler iki sektör liderine meydan okuyarak, kendi kilo kontrol ilaçlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. euronews

 

Teknoloji devleri ve yapay zeka alanındaki ilerlemeleri piyasalara yön verirken, firmalar kârlı zayıflama ilaçları piyasasındaki rekabeti yoğunlaştırdıkça, ilaç sektörü yatırımcılar için bir sonraki önemli odak noktası olabilir.

Analistler, glukagon benzeri peptid 1 (GLP-1) ilaçları pazarının 2030’lara kadar 150 milyar dolar (135 milyar euro) ila 200 milyar dolar (180 milyar euro) arasında bir aralığa ulaşabileceğini öngörüyor.

Rekabet ilerliyor

İlaç devleri Eli Lilly ve Novo Nordisk şu anda bu pazara liderlik ediyor ancak Roche, Pfizer, Amgen ve Viking gibi daha küçük rakipler de kilo kontrol ilaçları geliştirmeye yönelik çabalarını artırıyor.

Jefferies analistleri, Eli Lilly ve Novo Nordisk’in 2031 yılına kadar yüzde 44 ve yüzde 36’lık pazar paylarıyla hakimiyetlerini koruyacaklarını ancak yeni ortaya çıkan bu rakiplerin pazarın yaklaşık yüzde 20’sini ele geçirebileceğini tahmin ediyor.

Hem Eli Lilly hem de Novo Nordisk’in hisseleri bu yıl sırasıyla yüzde 56 ve yüzde 32 oranında artarak etkileyici kazançlar elde etti. Eli Lilly 833 milyar dolar (749 milyar euro) piyasa değeri ile en büyük ilaç şirketi olmaya devam ederken, Novo Nordisk yaklaşık 611 milyar dolar (549 milyar euro) değer ile ikinci sırada yer alıyor.

Temmuz ayında İsviçreli ilaç devi Roche, beklenenden daha erken piyasaya çıkabilecek hap bazlı kilo verme ilacının geliştirilmesinde hızlı bir ilerleme kaydedildiğini bildirdi. Ancak Roche’un yakın tarihli bir haber bültenine göre, şirketin en son deneme sonuçları ilaçla ilişkili potansiyel yan etkileri ortaya çıkardı.

Aynı ay içinde Pfizer, günde bir kez zayıflama hapı danuglipron’u bu yılın ikinci yarısında klinik deneylere sokmayı planladığını ve sonuçların gelecek yılın ilk çeyreğinde alınmasının beklendiğini duyurdu.

Bu gelişme, ilaç şirketlerinin enjeksiyon bazlı çözümlere alternatif arayan hastalara daha uygun ve etkili tedaviler sunmak için yarıştığı, hızla büyüyen zayıflama ilacı pazarındaki rekabeti daha da yoğunlaştırıyor.

IQVIA / Zorluğun Boyutlandırılması

Obezitenin küresel yaygınlığının, vücut kitle indeksi (VKİ) 30 kg/m2 veya daha fazla olan olarak tanımlandığı, 2020’de dünya nüfusunun %14’ünden 2035’te %25’e veya 1,9 milyar kişiye çıkması bekleniyor (Şekil 1). Fazla kilolu nüfus, yani VKİ’si 25 kg/m2 veya daha fazla ancak 30 kg/m2’den az olanlar dahil edildiğinde, yaygınlık iki katından fazla artarak 4 milyara 1 çıkıyor . Bu dramatik eğilimin, daha yüksek sağlık maliyeti ve kaybedilen ekonomik üretkenlik sonucunda 2035’te 4 trilyon dolar veya küresel GSYİH’nin %2,9’u olarak tahmin edilen büyük bir ekonomik etkisi var 2 .

GLP-1 market

Some estimates put the GLP-1 market at $100 billion or higher by 2030, and with so much growth on the horizon, businesses peripheral to the pharma world are embracing opportunities to cash in on supplemental products and services

Morgan Stanley Research

has re-evaluated the global market for obesity drugs and is now expecting it to reach $105 billion in 2030, up from an earlier forecast of $77 billion—and as high as $144 billion.

Yahoo / Anti-obesity Medication Market

The global anti-obesity medication market accounted for USD 6.64 billion in 2023 and is expected to reach at USD 137.4 billion by 2034 with a CAGR of 31.71% during the forecast period 2024-2034.

STAT / Big Challenge

eight loss treatments have the potential to revolutionize health care in rich countries. They are driving a race among drugmakers for a slice of a market that could exceed $100 billion by 2030. But little thought has apparently been given to helping people in low- and middle-income countries, where obesity rates are soaring despite poor nutrition.

World’s Prominent Companies Offering Obesity Treatment; Top 10 by Revenue

  • Novo Nordisk
  • Roche
  • Eli Lilly and Company
  • GlaxoSmithKline (GSK)
  • AstraZeneca
  • Johnson & Johnson
  • Sanofi
  • Allergan (now a part of AbbVie)
  • Medtronic
  • Orexigen Therapeutics (acquired by Nalpropion Pharmaceuticals)

görsel