Ana Sayfa İlaç FDA’dan Burun Spreyi Grip Aşısına Onay

FDA’dan Burun Spreyi Grip Aşısına Onay

AstraZeneca tarafından üretilen ve 2003 yılında sağlık profesyonelleri tarafından uygulanması için onaylanan FluMist aşısı, gelecek yıldan itibaren çevrimiçi eczaneler aracılığıyla Amerikan halkının kullanımına sunulacak.

FDA Approves Nasal Spray Influenza Vaccine for Self- or Caregiver-Administration

ABD Gıda ve İlaç Dairesi FluMist’i kendi kendine veya bakıcı tarafından uygulanmak üzere onayladı. FluMist, 2 ila 49 yaş arasındaki bireylerde influenza virüsü alt tipleri A ve B’nin neden olduğu influenza hastalığının önlenmesi için onaylanmıştır. FluMist buruna püskürtülür ve uzun yıllardır güvenli ve etkili bir şekilde kullanılmaktadır. İlk olarak 2003 yılında FDA tarafından 5 ila 49 yaş arasındaki bireylerde kullanım için onaylanmış ve 2007 yılında FDA, FluMist’in 2 ila 5 yaş arasındaki çocukları da kapsayacak şekilde kullanımını onaylamıştır. Bir sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından uygulanması gerekmeyen, daha yaygın olarak grip olarak bilinen influenzayı önlemek için kullanılan ilk aşıdır. 

FluMist, zayıflatılmış bir canlı influenza virüsü suşu içerir ve buruna püskürtülür. FluMist almak için hala reçete gereklidir.