Ana Sayfa Görüşler “İnsanımızın İlaca Erişimini Kolaylaştırmak, İstihdam ve İhracat ile Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamak”

“İnsanımızın İlaca Erişimini Kolaylaştırmak, İstihdam ve İhracat ile Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamak”

Gökhan Erkol, Lubecafill Kurucu Ortak

W- Lubecafill Kurucu Ortağı Sn. Gökhan Erkol’ dan ülkemiz için önemli yeni yatırımları hakkında bilgi aldık;
Lubecafill İlaç Dolum A.Ş.’nin kuruluşu ve ülkemize katkıları hakkında bilgi alabilir miyiz?

Gökhan Erkol- Lubecafill İlaç Dolum A.Ş., Türkiye’de steril ürünlerin üretim ve dolum kapasitesindeki eksiklikleri gözlemleyerek, Alman ortaklarımızla 2021 yılında kurulmuş bir firmadır. 2009 yılından beri Almanya’da faaliyet gösteren Erkolfill GmbH dolum firması ve 1986 yılında yine Almanya’ da kurulmuş olan Klinisch-immunologisches Labor Prof. Dr. Winfiried Stöcker ortaklığı ile Çorlu Veli Meşe’de 2025 yılında faaliyete geçecek olan Lubecafill İlaç Sanayi A.Ş 10bin m2 kapalı alan üzerine kurulmaktadır. Hedefimiz, Türkiye ilaç sektöründe önemli bir boşluğu doldurarak, yüksek kalite ve kapasitede fason ilaç dolum hizmetleri sunmaktır.

 

W- Ülkemizdeki ilaç dolum hizmetleri konusunda ne gibi eksiklikler gözlemlediniz?

G.E.- Türkiye’deki fason ilaç dolum hizmetleri, kapasite ve verimlilik açısından ciddi yetersizliklerle karşı karşıya. Steril ürünlerin dolum süreçlerinde yaşanan darboğazlar, özellikle ihracat potansiyeli olan firmalar için büyük engeller oluşturuyor. Almanya’da ortaklarımızla kullandığımız ileri teknoloji dolum sistemleri sayesinde, bu eksiklikleri gidermeyi ve sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedefledik.

W- Lubecafill’in sunduğu çözümler ve kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?

G.E.- Çorlu Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan tesisimizde modern ve yüksek kapasiteli dolum hatları kullanmaktayız. Likit dolum başta olmak üzere, steril ürün dolumunun tüm aşamalarını gerçekleştiren entegre bir dolum tesisi olarak faaliyet gösteriyoruz. Üretim kapasitemiz, Türkiye’nin ilaç dolum ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak planlandı ve global kalite standartlarına uygun olarak tasarlandı.

Lubecafill, kurulumunu yapmakta olduğu üretim ve dolum tesisinde non-Beta-Lactam Steril ve non-Steril likit formundaki ürünler için yüksek hızlı şişe, kartuş, flakon, şırınga, göz damlası ve ampul dolum hatları ile hizmet verecektir.

W- Lubecafill’in Türkiye pazarındaki amacı nedir?

G.E.- Amacımız, Türkiye’de fason ilaç dolum hizmetlerini daha verimli hale getirerek, iç pazarın taleplerini karşılamak ve ihracat potansiyelimizi artırmak. İnsanımızın kaliteli ilaca daha hızlı ve kolay ulaşmasını sağlarken, ülke ekonomisine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

W- Kısa ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir?

G.E.- Kısa vadeli planlar yerine uzun vadeli hedeflere odaklanıyoruz. Gerek Türkiye gerekse Avrupa ve Asya piyasasına modern fason ilaç dolum hizmetlerini kazandırarak, ülkemizi ilaç üretim ve dolum alanında global bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Çorlu’daki tesislerimiz, olası afet durumlarında bile üretime devam edebilecek şekilde dayanıklı yapılarla inşa edildi. Böylece sadece bugünün değil, geleceğin de ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir altyapı oluşturduk.

Ayrıca, 23–25 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan BİOEXPO Yaşam Bilimleri Fuarında 316 numaralı standımızda Lubecafill olarak yer alacağız. Fason ilaç dolum hizmetlerimizle ilgilenen tüm ziyaretçilerimizi standımıza bekleriz.

W- Sayın Gökhan Bey ülkemize yaptığınız bu önemli yatırım için şükranlarımızı sunar başarılar dileriz