Ana Sayfa İlaç Gilead’ın “Bugününü Test Et, Yarınını Tanı” Kampanyasına Sosyal Sorumluluk Ödülü

Gilead’ın “Bugününü Test Et, Yarınını Tanı” Kampanyasına Sosyal Sorumluluk Ödülü

Gilead Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktör Yardımcısı Özlem Horasanlı

Gilead’ın HIV farkındalığını artırma amacıyla yürüttüğü “Bugününü Test Et, Yarınını Tanı” kampanyası, Sağlık Gönüllüleri-Türkiye tarafından düzenlenen Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde ödüle layık görüldü. HIV testi ve erken teşhisin önemine dikkat çeken bu kampanya, toplumda farkındalık yaratarak büyük bir başarı elde etti.

37 yıldır yenilikçi tedaviler geliştirerek HIV’in ölümcül bir enfeksiyon olmaktan çıkıp yönetilebilir hale gelmesi için çalışan Gilead, geçen yıl hekim dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak, Avrupa HIV Test Farkındalık Haftası’nın Türkiye’de de uygulanmasına öncülük etti. Bu kapsamda başlatılan “Bugününü Test Et, Yarınını Tanı” kampanyası, Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde ödül aldı.

 

Avrupa HIV Test Farkındalık Haftası, 2013 yılından bu yana, toplumda ve sağlık sektöründe HIV testinin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor. Türkiye’de de Kasım ve Mayıs aylarında bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle HIV testi, erken tanı ve tedaviye erişimin önemi vurgulanıyor. Ayrıca hafta kapsamında, test yaptırmak isteyenlerin ücretsiz ve kimlik bilgisi vermeden test yaptırabilecekleri yerler ve bilgileri paylaşılarak, Sağlık Bakanlığı’nın toplumu HIV enfeksiyonuna yönelik risklerden koruma hedefine hizmet ediliyor. Bu vesileyle hayata geçirilen “Bugününü Test Et, Yarınını Tanı” kampanyası ile de toplumdaki farkındalığın artırılması hedeflendi.

Gilead Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktör Yardımcısı Özlem Horasanlı, ödülle ilgili şunları söyledi: “Toplumda HIV ile ilgili doğru bilinen yanlışların farkındayız ve bu algıyı ne kadar hızlı değiştirebilirsek o kadar fazla hayata dokunacağımızı düşünüyoruz. HIV’le mücadelemizde paydaşlarımızla iş birliğimizden büyük güç alıyoruz.  “Bugününü Test Et, Yarınını Tanı” diyerek toplumda test farkındalığını artırmak için çalıştık. Sağlık Gönüllüleri- Türkiye tarafından verilen bu ödül motivasyonumuzu daha da artırdı. HIV’le mücadelemizde paydaşlarımızla iş birliğimizden büyük güç alıyoruz”.