Ana Sayfa İlaç Filiz Şahpaz Cerit, Sanovel İlaç Patent Araştırma Müdürü

Filiz Şahpaz Cerit, Sanovel İlaç Patent Araştırma Müdürü

Filiz Şahpaz Cerit, Sanovel İlaç Patent Araştırma Müdürü

Tam 41 yıldır toplumların bir ömür sağlığı için çalışmalarını sürdüren Sanovel, patent ve fikri mülkiyet alanındaki yetkinlikleri ve sayısız başarılarıyla sektöre öncülük etmeye, en özel varlığı olan insan kaynağını güçlendirmeye, kariyer ve gelişim yolculuklarında çalışanlarının yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Fikri Haklar & Hukuk Direktörlüğü’nde yeni bir atama gerçekleştiren Sanovel’de Filiz Şahpaz Cerit, Patent Araştırma Müdürü olarak terfien atandı.

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini aynı üniversitede Kimya Bölümü’nde tamamlayan Filiz Şahpaz Cerit, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kimya Bölümü’nde doktora eğitimine devam etmektedir. Kariyerine 2009 yılında Zentiva’da Patent Sorumlu Uzmanı olarak başlayan Cerit, 2012 yılında Abdi İbrahim’de Patent Yöneticisi olarak görev aldı. 2014 yılından sonra Patent Vekili olarak çalışmaya devam eden Cerit, 2020 yılında Sanovel’e katıldı. 2021 yılından bu yana Sanovel’de Patent Yöneticisi olarak görev alan Cerit, Ekim 2024 itibarıyla Patent Araştırma Müdürü olarak terfien atandı.

 

Filiz Şahpaz Cerit yeni görevinde Sanovel’in yüksek kalite ve etik odağıyla yürütülen patent araştırma ve ürün geliştirme süreçlerinin güçlendirilmesi, ürün geliştirme ve lansman süreçlerinin Patent ve İlaç Mevzuatı kapsamında yönetimi ve takibi, Ulusal ve Uluslararası Patent mevzuatına uygun kurumlarla ilişkilerin yönetilmesine liderlik edecek.