Ana Sayfa Tıp&Sağlık “Türktransplant” Sisteminin Oluşturulmasına İlişkin Niyet Protokolü İmzalandı

“Türktransplant” Sisteminin Oluşturulmasına İlişkin Niyet Protokolü İmzalandı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 7-8 Ekim 2024 tarihlerinde Azerbaycan’da yapılan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 4. Sağlık Bakanları Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda, Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkelerin organ ve doku nakli konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımına olanak sağlayacak “Türktransplant” sisteminin oluşturulmasına ilişkin niyet protokolü imzalandı. Ayrıca, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ve gözlemci ülkelerin Sağlık Bakanlıklarının bilimsel araştırma enstitüleri arasında onkoloji, kardiyoloji, oftalmoloji, pediatri, travmatoloji ve ortopedi alanlarında mutabakat zaptları imzalandı.

 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, açılışın ardından ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Program kapsamında öğleden sonra TDT Sağlık Bakanları Toplantısı ve Ortak Deklarasyon Metni İmza Töreni yapıldı.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye’nin üye olduğu; Macaristan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın ise gözlemci olduğu Türk Devletleri Teşkilatı’nın sağlık alanındaki iş birliği 10 Nisan 2020 tarihinde düzenlenen “COVID-19 Salgınıyla Mücadelede Dayanışma ve İş Birliği” konulu TDT Olağanüstü Zirvesi sırasında başlatılmıştır.