Ana Sayfa Manşet Dünya İlaç Sektörünün Buluşma Noktası : CPhI Worlwide – Milano

Dünya İlaç Sektörünün Buluşma Noktası : CPhI Worlwide – Milano

Dr. O. Mutlu Topal

Dünyanın her köşesinden ilaç sektörünün tüm bileşenleri 8 – 10.Ekim.2024 tarihlerinde Milano – İtalya’da bir araya geldi. 35.si gerçekleşen CPhI Worlwide fuarında ülkemizden İKMİB İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği dahil 44 firmamız standı ile ziyaretçilerini ağırladı.

Standı olan Türk ilaç, gıda takviyesi, ambalaj ve yazılım firmalarımızı İKMİB Yönetim Kurulu Başkanımız Adil Pelister, İlaç Sektör Kurulu Başkanımız Ahmet Altuğ Oğuz, Yönetim Kurulu Üyemiz Süha Taşpolatoğlu, TİM Delegemiz Seda Ekşi Aşıcıoğlu ve Yönetim Kurulu Danışmanımız Ahmet Mehmet Ünlü ile ziyaret ettik. Ayrıca fuarı ziyaret eden Türk ve yabancı pekçok katılımcıyı da İKMİB standımızda ağırladık. Gerek katılımcılar gerekse de ziyaretçiler fuardan ve görüşmelerden memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

2025 de fuar Frankfurt – Almanya’da 28 -30.Ekim.2025 de gerçekleşecek. İKMİB olarak 2025 yılında fuara Milli Katılım düzenlemek için çalışmalara başlıyoruz.

  Fuar ile ilgili gözlemlerimi de paylaşmak isterim ;

1.- Vize sorunu : Haftalar öncesinde yapılan başvuruların fuara birkaç gün kalana kadar sonuçlanmaması ciddi bir sorun olarak devam etmekte. İKMİB’in ve organizatör firmanın girişimleri ile önemli bir ilerleme sağlanmış olsa da son güne kadar geciken vizeler ülkemizin ihracat potansiyeline ciddi zarar vermektedir.

2.- Artan görüşmeler : Her ne kadar online toplantılar artıyorsa da insanların fiziki toplantılara talebi devam etmekte. İnsani temasın sıcaklığı önemini koruyor ve ziyaretçi sayısı önceki yıla göre belirgin şekilde fazlaydı.

3.- İnovasyon : Geleneksel ürünler yanında diğer sektörel fuarlarda görmeye başladığım “ Startup “ alanı önceki yıllara göre daha genişti. Yenilikçi firmaların ürün ve hizmetlerini görmek önemli ve keyifli oldu. Ülkemizden de girişimcileri bu alanda görmeyi arzu ediyorum.

İlaç sektörümüzün artan ihracatına önemli katkılar sağlayan CPhI Worldwide fuarının 36.sında Frankfurt’ta görüşmek üzere.

 Dr. O.Mutlu Topal

https://www.linkedin.com/in/orhanmutlutopal/

www.mutlutopal.com