Ana Sayfa Tıp&Sağlık Diyet Kalitesi Prostat Kanserinin İlerlemesini Engelleyebilir

Diyet Kalitesi Prostat Kanserinin İlerlemesini Engelleyebilir

JAMA’da yayınlanan çalışma prostat kanseri ile beslenme arasındaki ilişkinin önemini gösteriyor;

JAMA / Diet Quality, Dietary Inflammatory Potential, and Risk of Prostate Cancer Grade Reclassification

Aktif gözetim altında olan prostat kanseri olan 886 erkeğin yer aldığı bu kohort çalışmada, başlangıç ​​yardımcı değişkenleri için ayarlama yapıldıktan sonra, daha yüksek başlangıç ​​Sağlıklı Beslenme İndeksi (HEI) ve enerjiye göre ayarlanmış HEI puanları, GG2 veya üzeri ve GG3 veya üzeri olarak derece yeniden sınıflandırması riskinin daha düşük olmasıyla ilişkilendirilmiştir.

Bulgular, aktif gözetim altında GG1 prostat kanseri tanısı konulan erkeklerde, Amerikan diyet rehberi önerilerine daha fazla uyumun, özellikle küratif tedaviyi zorunlu kılan GG3 veya daha büyük hastalıklarda derece yeniden sınıflandırma riskinin daha düşük olmasıyla ilişkili olabileceğini düşündürmektedir.

Türünün ilk örneği olduğu düşünülen bir çalışmada, Johns Hopkins Medicine liderliğindeki bir araştırma ekibi, sağlıklı bir diyetin, düşük riskli prostat kanserinin aktif gözetim altında olan erkeklerde daha agresif bir duruma ilerleme şansını azaltabileceğine dair bilimsel kanıtlar sunuyor. Aktif gözetim, düşük riskli kansere sahip erkeklerin istenmeyen yan etkilere veya komplikasyonlara yol açabilecek tedaviler yerine ilerleme açısından dikkatle izlendiği klinik bir seçenektir.

Çalışmanın ortak kıdemli yazarı, Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde üroloji, epidemiyoloji ve onkoloji profesörü ve Brady Üroloji Enstitüsü’nün epidemiyoloji bölümü müdürü olan Bruce Trock, Ph.D. “Düşük dereceli prostat kanseri teşhisi konulan birçok erkek , tümörlerinin daha agresif hale gelme riskini azaltmak için yapabilecekleri değişikliklerle ilgileniyor ve diyet ve beslenmenin rolü en sık sorulan sorulardan biri “

Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ürolojik onkoloji profesörü ve Brady Üroloji Enstitüsü’nün prostat kanseri aktif gözetim programının direktörü Dr. Christian Pavlovich,”Daha önce diyet ve prostat kanseriyle ilişkisini inceleyen araştırmalar yapılmış olsa da, bizim araştırmamızın, sağlıklı bir diyetin prostat kanserinin daha yüksek dereceli bir gruba ilerlemesi riskini azaltmayla ilişkili olduğuna dair istatistiksel olarak anlamlı kanıt sağlayan ilk çalışma olduğuna inanıyoruz. Bu, aktif gözetim altındaki erkeklerin zamanla derece yeniden sınıflandırması yaşama yüzdesindeki azalmayla gösterilmiştir”
tamamı için kaynağa bknz.

Prostata Ne İyi Gelir?

Beslenme Şekli Ve Vitaminlerin Prostat Kanseri Gelişim Riski Üzerine Etkisi