Access to Medicine Index 2024– İlaç Erişim Endeksi, düşük ve orta gelirli ülkelerde ilaçlara, aşılara ve teşhislere erişimi iyileştirme çabalarına göre dünyanın en büyük 20 araştırma tabanlı ilaç şirketini sıralar. Vakıf ayrıca, bu şirketlerin ilaca erişimin temel önceliklerini ele almak için attıkları eylemleri değerlendiren ve iyileştirme alanlarını vurgulayan rapor kartları yayınlar.
Endeksin bu dokuzuncu yinelemesinde Novartis ilk kez en iyi şirket olarak sıralanırken, onu daha önce tüm Endeks raporlarında ilk sırada yer alan GSK yakından takip ediyor. Sanofi yeni ilk üçe katıldı. Pfizer ilk beşe katıldı ve Boehringer Ingelheim ilk ona yükseldi.
Novartis ranks first in 2024 Access to Medicine Index
- Endeks, Novartis’in araştırma ve geliştirme ve erişim yönetimindeki liderliğini vurguluyor ve Novartis bu alt başlıklarda ilk sırada yer alıyor
- Novartis sıtma erişim planları, ürünlerin düşük ve orta gelirli ülkelerde yaygın olarak kaydedilmesi ve birden fazla ülkede ürünlere erişimi iyileştirmeye yönelik kapsayıcı iş modeli, sektör genelinde En İyi Uygulama olarak vurgulandı
- Novartis, 2024 İlaç Erişimi Endeksi’nde üç sıra yükselerek zirveye yerleşti
Novartis, yayınlanan 2024 İlaç Erişim Endeksi (ATMI) raporunda birinci sıraya yerleşti ve şirketin dünya çapında ilaçlara erişimi iyileştirmedeki liderliğini vurguladı.
Her iki yılda bir yayınlanan Endeks, dünyanın en büyük 20 araştırma tabanlı ilaç şirketinin, 113 düşük ve orta gelirli ülkede (LMIC) 81 hastalıkta ilaç, aşı ve teşhise erişimi iyileştirme çabalarını değerlendiren bağımsız bir rapordur.
Raporda özellikle Novartis’in bulaşıcı olmayan hastalıklar ve sıtma, Chagas hastalığı ve dang humması gibi öncelikli yüksek yük taşıyan hastalıklardaki lider portföyü ve bu portföydeki adayları için yaygın erişim stratejileri vurgulanıyor. Raporda vurgulanan en iyi uygulamaların yarısı Novartis’e atıfta bulunuyor.
Novartis CEO’su Vas Narasimhan şunları söyledi: “2024 İlaç Erişim Endeksi’ndeki birinciliğimiz, çığır açan ilaçların, nerede yaşadıklarına bakılmaksızın ihtiyaç duyan kişilere ulaşmasını sağlama konusundaki temel bağlılığımızı yansıtıyor. Şirket tarihimiz boyunca ilaca erişimi bir öncelik olarak koruduk ve bunu Ar-Ge hattımızın en erken aşamalarına derinlemesine entegre etmenin yollarını bulmaya devam ettik. Kariyerine halk sağlığı alanında başlayan bir hekim bilim insanı olarak, bizimki gibi şirketlerin hastalara tedavi sunmada yaratabileceği farkı ilk elden gördüm. Erişim açığını kapatmak için bir sektör olarak yapmamız gereken daha çok şey var, ancak bugünün tanınması, tıbbı yeniden tasarlamaya kendini adamış 70.000’den fazla çalışanımız ve ortağımız sayesinde mümkün oluyor, böylece dünyanın dört bir yanındaki hastaların yaşamlarını iyileştirebilir ve uzatabiliriz.”