Konya sağlık üssü oluyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bin 200 yatak kapasitesine çıkartılması talimatı verilen şehir hastanesi kenti sağlık üssüne dönüştürecek
Türkiye’de sağlıkta dönüşüm programı kapsamında kamuözel sektör ortaklığıyla 5 ay önce temeli atılan Karatay Entegre Sağlık Kampusu hızla yükseliyor. Sağlık alanında Konya’nın çehresini değiştirecek tesisin 5 ay içerisinde yüzde 25’lik kısmı tamamlandı. Zeminde 3, yerüstünde ise 6 kat olarak tamamlanması planlanan inşaatta 500 kişilik ekip, 24 saat aralıksız çalışmalara devam ediyor. Konya’nın yanı sıra Karaman ve Aksaray’dan gelecek hastalara da hizmet verecek hastane açılışın ardından 4 bin kişiye de istihdam sağlayacak.
2019’DA HİZMETE GİRECEK
420 yataklı genel hastane, 418 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere toplamda 838 yatak olarak planlanan Karatay Entegre Sağlık Kampusu, temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatla bin 200 yatağa çıkartıldı. Kamu özel ortaklığı yatırım-finansman modeli ile gerçekleştirilen projenin yatırım dönemi 3 yıl, işletme dönemi ise 25 yıl olarak planlandı. Konya’nın yanı sıra Karaman ve Aksaray olmak üzere bütün bölgeye hitap edecek tesis, kentin sağlık karnesini gelişmiş ülkeler seviyesine taşıyacak. 2019 yılının ilk çeyreğinde inşaatının bitirilmesi ve hasta kabulüne başlaması planlanan hastanenin, günümüzün teknolojik imkânları kullanılarak, sağlık alanında bölgenin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek tam donanımlı sağlık yerleşkesi olarak hizmet verecek. Her türlü ihtiyaca cevap verecek nitelikte ve donanımda hazırlanan hasta odalarında, tuvalet, lavabo, banyo, televizyon, buzdolabı ve giyinme dolapları bulunacak. 278 bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip olan sağlık üssünde, 216 bin metrekare de yeşil alan olacak.
10 BİN KİŞİYE 50 YATAK
Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, projenin 3’ü yer altında 5 kat inşaatının tamamlandığını, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Küçükkendirci, ‘Genel hastane, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanelerini içinde barındıran kampus, vatandaşların bütün sağlık sorunlarına cevap verebilecek nitelikte olacak. Bin 200 yataklı olarak 2019 yılında tesis hizmete başladığında, Konya, 10 bin kişiye 50 yatak kapasitesine ulaşacak’ dedi.
HASTA YOĞUNLUĞU BİTECEK
Küçükkendirci, ‘Sağlık hizmetleri tamamen Sağlık Bakanlığı’nın bünyesinde olacak. Güvenlik, temizlik gibi yan işletmeler ise firma tarafından üstlenecek. Acil Servis kolay ulaşılması açısından çevre yoluna paralel olarak planlandı. Yeni konsept projede poliklinikler Genel ve Kadın Doğum-çocuk olarak iki farklı binada olacak. Tek bir binada poliklinik hizmetinin olmaması hasta yoğunluğunu da düşürecek. Hastane bölgesi yeni bir cazibe merkezi haline gelecek’ diye konuştu.
Halit Turan
Sabah