Temel süt ürünleri olan yoğurt, kefir ve peynirin evde üretilmesi için rahat kullanım amacıyla paketlenmiş canlı ve faydalı bakteriler içeren mayalarıyla fark yaratan, dünyanın 10 ülkesinde pazar lideri olan Ukrayna merkezli Vivo Gıda’nın Türkiye verilerine göre evde yoğurt ve kefir yapma oranı pandemi sürecinde yüzde 135 arttı.
Pandemi süreciyle birlikte evlerinde ekmek ve yoğurt gibi ürünleri yapmak isteyen kişilerin sayısı oldukça arttı. 2019 yılında Türkiye pazarına giren, temel süt ürünleri olan yoğurt ve kefirin evde yapımını sağlamak amacıyla geliştirdiği ürünleriyle; yoğurt, kefir ve peynir yapımını kolaylaştıran Vivo Maya’nın, bu süreçte Türkiye satışlarında yüzde 135 artış gerçekleşti.
1997 senesinden itibaren FMCG sektöründe pek çok önemli şirkette görev alan Vivo Gıda Ülke Müdürü Serkan Atakay, “Pandemi süreciyle birlikte insanlar evde yoğurt, kefir ve peynir yapmaya başladılar. Tüm dünyada şu anda doğal ve katkısız ürünlere karşı çok ciddi bir eğilim var. Vivo Gıda olarak kısa sürede Türk tüketicisinin tercih ettiği marka olmaktan çok mutluyuz. Doğal ve güvenilir ürünlerimiz ile evde yoğurt ve kefir yapımını kolay hale getirmeyi hedefledik. İçinde bulunduğumuz süreç insanların evlerinde bir şeyler üretmesine imkan sağladı. Bu noktada yoğurt ve kefir öne çıkan ürünler oldu. Biz de bu durumu satışlarımızda net olarak görmeye başladık ve satışlarımızda yüzde 135’lik bir artışa ulaştık. Şu an 81 ilde yer alan zincir marketler ve online satış kanallarıyla yaklaşık bin 500 noktada yer alıyoruz. Bir sonraki sene ürün satış noktalarımızı farklı satış kanalları ile birlikte yüzde 90 oranında artıracağız ve yaklaşık 2 bin 900 satış noktasına taşıyacağız” dedi.
Güvenilir bir şekilde saklanmaları için özel olarak kurutulmuş ve rahat kullanım amacıyla paketlenmiş canlı ve faydalı bakteriler olan Vivo mayaları, tamamen katkısız ve doğal bileşenlerden oluşmasıyla öne çıkıyor. Etkinliği klinik olarak kanıtlanmış çok sayıda spesifik probiyotik faydalı bakteriler içeren Vivo mayaları; Türkiye, Polonya, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, ABD ve Kanada gibi dünyanın 10 ülkesinde satılıyor.