8. Avrasya Acil Tıp Kongresi & 17. Türkiye Acil Tıp Kongresi & 17. Winfocus Dünya Kongresi’ne katılan, Avrupa Acil Tıp Derneği Başkanı Dr. Jim Connolly DHA’ya açıklamalarda bulundu. Dr. Connolly, acillerdeki hasta kalabalığının sadece Türkiye’ye özgü bir problem olmadığını söyledi.
Özellikle pandemi sonrası dönemde doktora ulaşmakta zorluk çeken hastaların Avrupa’da da acillere yığıldığını kaydeden Dr. Connolly, Türkiye’de günlük 1000-1500 hastanın başvurduğu pek çok acil servisteki hekimlerin bu kadar fazla hastaya rağmen 1 saatin altındaki bekleme süreleriyle mucizeler yarattığını belirtti. Dr. Connolly, “İngiltere’de ayaktan gelen acil hastalarının doğru tedaviye ulaşmak için bazen 5 saat, bazen 9 saat hatta birkaç gün beklediği oluyor. Doktorlarınıza şükran duymalısınız. Bu kadar hasta yüküne rağmen Türkiye’deki acilde hasta bekleme süreleri inanılmaz düzeyde. Buna rağmen hastaların şiddete yönelmesi asla kabul edilemez” dedi.
“TÜRKİYE’DEKİ ACİLLERDE İŞLEYİŞ, AVRUPA’DAN ÇOK DAHA HIZLI YÜRÜYOR”
Dr. Connolly, bu koşulllar altında Türkiye’deki acil tıp sisteminde adeta “mucize” başarıldığını söyleyerek sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye’nin geldiği bu konumu görmek büyüleyici ve aslında Türk doktorlar ve acil tıp sistemi, şu anda tüm dünyayı olumsuz etkileyen bu durumla gerçekten çok iyi başa çıkıyor. Sadece Avrupa değil, Kanada, ABD, Avustralya ile ne zaman konuşsak pandemi sonrası, artan miktarda hasta, insanların buna erişme arzusunun artması gibi nedenlerden dolayı baskı altında olduklarını ifade ediyorlar. Türkiye’deki acil durum sistemine erişen ve duyduğum kadarıyla acillerde bakılan hasta sayılarına bakarsak, aslında Avrupa’daki diğer birçok acil tıp sisteminden çok daha hızlı yürütülüyor işler. Türkiye bu durumla çok iyi başa çıkıyor”
Haberin tamamı için https://www.dha.com.tr/saglik-yasam/avrupa-acil-tip-dernegi-baskani-dr-connolly-turkiyedeki-aciller-mucize-basariyor-2170497 adresini ziyaret edebilirsiniz.