Bakan Koca deprem bölgesindeki sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdi;
“EKİPLERİMİZ KÖYLERDE
Hizmet verebilir durumdaki Aile Sağlığı Merkezlerini faaliyete geçirdik, ek çözümler tesis ettik. Bu merkezlerde afetin ilk gününden itibaren 295.007 kişi muayene edildi. Köylere ilaç, hijyen ve ihtiyaç malzemesi ulaştırılıyor. Sağlık kontrolleri yapılıyor.”
“Afetin yaşandığı 10 ilimizde, o dakikalardan bu yana 3.677 bebek dünyaya geldi. Onların o ilk ağlamalarını biz biraz da can kayıplarına ağıt gibi hissettik. Deprem şehirlerinde yeni doğmuş bebekler hepimizin evlatlarıdır. Allah uzun ömür versin, hayat hiç incitmesin.”
“TETANOS VE ÇOCUKLUK ÇAĞI AŞILARI
Deprem bölgesindeki illerimize ilk günden itibaren 80.516, yaralıların sevk edildiği illerimizeyse stoklara ek olarak tetanos aşısı gönderilmiştir. Çocukluk dönemi aşılarına yine aynı özen gösterilecek. Aşılar konusunda herhangi bir sorunumuz yok.”
“SAĞLIKLI İÇME SUYU
Uzmanlarımız afet bölgesinde içme sularının sağlık açısından kontrolünü yapıyor. Şebeke suyu bulunan ve tankerlerle su dağıtılan yerlerde şu ana kadar 1.485 noktadan klor ölçümü yapıldı, klor miktarı yetersiz yerlerde süper klorlama işlemi gerçekleştirildi.”
“TEDAVİSİ DEVAM EDENLER
15.664’ü serviste, 3.636’sı yoğun bakımda olmak üzere, 19.300 depremzede vatandaşımız halen ülke genelinde hastanelerimizde tedavi altındadır. Bir kısmı taburcu edilen 8.851 hastamıza cerrahi işlem yapılmıştır.”
SAĞLIK PERSONELİ
Deprem bölgesindeki sağlık tesislerimizde, 14.611 UMKE ve Acil Sağlık personeliyle birlikte, 18.097’si doktor olmak üzere, halen 145.711 arkadaşımız görev yapıyor. Gerekli profesyonel güce sahibiz.— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) February 13, 2023