“Delta varyantı bulaşan insanlar burunlarında önceki varyantların bulaştığı insanlara göre 1200 kat daha fazla virüs taşıyor. Aşı olanlarda bu oran düşüyor yani bu kişilerin hastalığı başkasına bulaştırma ihtimali de daha kısa bir süreyi kapsıyor” ifadesine yer verdi.
Sözcü: Dünya Sağlık Örgütü de vakaların yüzde 99.5’inin Delta varyantı olduğunu aktarırken Gamma, Lambda ve Mu varyantlarının da yakından takip edildiğini açıkladı.
Q&A: Covid-19’s Delta subvariant and the risky winter ahead
“ŞU ANKİ AŞILAR YAYILMAYI ENGELLEYEMİYOR”
Bilim insanlarının Delta varyantının evrimini yakından izlediğini yazan Reuters, “Şu an kullanılan aşılar ağır hastalığı ve ölümü engellese de hastalığın yayılmasını engelleyemiyor. Virüs halen burunda çoğalmaya devam ediyor ve aşı olan insanlar bile ufak hava damlacıkları aracılığıyla hastalığı bulaştırabiliyor” yorumunu yaptı.
Gregory A. Poland, M.D.
Reuters’a konuşan Mayo Clinic’te aşı geliştirme uzmanı olan Dr. Gregory Poland ,”Corona virüsünü tamamen yenmek için hastalığın bulaşmasını engelleyen bir corona virüsü aşısı yapılması gerekiyor. O zamana kadar Dünya, virüse karşı dayanıksız kalacak” dedi.