Ülkemizin avrupada lider olduğu üzücü bir durum, bu durumun düzelmesi temennilerimizle:
Başbakan Yıldırım, dünyada hala 2 milyon 300 bin kişi iş kazası veya meslek hastalığı sebebiyle hayatını kaybettiğini vurgulayarak, “İş kazalarının az olduğu hatta hiç olmadığı iş yerlerine yönelik yeni bir teşvik sistemini hayata geçireceğiz” dedi
Başbakan Binali Yıldırım, İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde konuştu.
İşte Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları:
“Uluslararası örgütlerin aldığı tedbirlere rağmen dünyada hala 2 milyon 300 bin kişi iş kazası veya meslek hastalığı sebebiyle hayatını kaybediyor. Bu hala yüksek bir sayı. Türkiye olarak yüzde 38’lik bir iyileştirme yapmış olmamız işin bittiği anlamına gelmiyor. Daha fazla katedeceğimiz yol var. İyileştirmeye ihtiyaç var. Bunun için hükümetlerimiz döneminde önemli düzenlemeler yaptık. 2012 yılında iş sağlığı, iş güvenliği kanununu AB kanununa uygun hale getirdik. Ulusal iş güvenliği sağlığı politikamızı bütün kurumlarımızla koordinasyon içerisinde yürütüyoruz. Eğitimde iş sağlığı ve güvenliği müfredata dahil edildi. İş kazalarının az olduğu hatta hiç olmadığı iş yerlerine yönelik yeni bir teşvik sistemini hayata geçireceğiz. Bunlar alınması gereken tedbirler.
Yakın zamanda iş kazalarının az olduğu hatta iş kazalarının hiç olmadığı işyerlerine yönelik yeni bir teşvik sistemini hayata geçireceğiz. Bunlar alınması gereken tedbirler ancak başta da söylediğim gibi ne kadar tedbir alırsanız alın eğer farkındalık oluşturamazsanız, insanalrın kendi hayatını önemser hale gelmesini sağlayamazsanız bunların hiçbir önemi yok.
Emniyet en önce gelir. Emniyet kabul edilebilir risk seviyesidir. Onun için ne yaparsak yapalım tedbiri elden bırakmayacağız. Hem iş yapacağız hem de tedbir alacağız. Bazen küçük tedbirler büyük felaketlerin önlenmesi için yeterli olabiliyor. Küçük tedbirsizlikler de büyük felaketlere neden olabiliyor. Dolayısıyla önemli ve hayati bir konudan bahsediyoruz.
Cahil cesur olur, üslubunca iş tutarsanız kazalara davetiye çıkarırsanız. Emniyet en önce gelir. Bazen küçük tedbirler büyük felaketleri önlüyor.