Ana Sayfa Etiketler Tanı

Etiket: tanı

TCOKKA- (AB) 2022/1107 Sayılı Tüzükte Değişiklik Yapılması

TCOKKA- (AB) 2022/1107 Sayılı Tüzükte Değişiklik Yapılması

Bilim İnsanları Lyme Hastalığının Genetik Kodunu Çözerek Daha İyi Tanı ve...

Bilim İnsanları Lyme Hastalığının Genetik Kodunu Çözerek Daha İyi Tanı ve Tedavinin Yolunu Açtı

Atriyal Fibrilasyon Olan Hastalarının Yarısı Hastaneye Kaldırıldıktan Sonra 10 Yıl İçinde...

Atriyal Fibrilasyon Hastalarının Yalnızca Yarısı 10 Yıl Daha Hayatta Kalıyo

Akciğer Kanseri Önlenebilir Yeter Ki Farkında Olalım

Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı için bir açıklama yapan Solunum Derneği TÜSAD, dünyada yılda 2,2 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 41 bin yeni akciğer kanseri teşhisi konduğuna dikkat çekti

ChatGPT AI adlı Yapay Zeka, Zorlu Tıbbi Vakalarıda Doğru Tanıyı Buldu

Yeni bir çalışmada, üretici yapay zekanın, özellikle de sohbet robotu GPT-4'ün tanılama becerisini test ederek umut verici sonuçlar verdi.

Erkeklerin Kabusu Orşite Yol Açan 4 Neden

Orşit ya da halk arasında testis iltihabı olarak bilinen sorun, tek veya iki testiste birden ortaya çıkabiliyor. Sıklıkla bakterilerin neden olduğu bu hastalık virüslerle de bulaşabiliyor. Testis iltihabına özellikle kabakulak virüsü neden olabiliyor. Orşit, testislerin arka kısmında spermleri taşıyan ve depolayan tüp şeklindeki yapılardan da kaynaklanabiliyor. Memorial Kayseri Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Bülent Altunoluk, testis iltihabı ile ilgili bilgi verdi. 

Tanısı 20 Yıl Sonra Konulan Hastalar Var

“Dünya Herediter Anjioödem Günü” kapsamında Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Herediter Anjiyoödem Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (HAÖDER) ile Ankara'da buluştu. Hem hekimlerde hem hastalarda farkındalığın artması için önemli bilgilerin de paylaşıldığı etkinlikte, Herediter Anjioödem hakkında, tanısı 20 yıl sonra konulabilen hastalar olduğu ifade edildi.

Kanserde Hızlı Tanı Ve Etkin Tedavi Dönemi

Anadolu Sağlık Merkezi Patoloji Uzmanı Prof. Dr. Zafer Küçükodacı, “Patolojinin kanser hastasının tedavi yönetimine önemli katkıda bulunduğu bir diğer alan ise ameliyat sırasında uygulanan frozen yöntemidir."

Glokom Tedavisinde Yeni Gen Terapisi

Glokomda görülen yüksek göz tansiyonu yavaş yavaş körlüğe yol açıyor. Bazı hastalar için birinci basamak olan  göz damlası da işe yaramıyor. Aaraştırmacılar, glokom ile ilişkili yüksek göz tansiyonunu tedavi etmek için gen terapisini kullandılar.

Mikroskobik Kolit Teşhis Edilmemiş veya Yanlış Tanı Konulmuş Bağırsak Rahatsızlığı

İngiltere'de sağlık alanında çalışma yürüten Guts UK adlı yardım kuruluşuna göre, birçok insan teşhis edilmemiş ve yanlış tanı konulmuş bir bağırsak rahatsızlığından muzdarip olabilir. Mikroskobik kolit kalın bağırsak iltihabı ve sık sık sulu ishale, mide ağrısına, dışkı kaçırmaya, yorgunluğa ve kilo kaybına neden oluyor.
- Advertisement -