Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek Türkiye’nin ilk “Faz 1 Kanser Klinik Araştırma Merkezi, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Fevzi ALTUNTAŞ ev sahipliğinde düzenlenen törene; T.C. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Sema RAMAZANOĞLU ve Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR ile T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz ve Başkan Yardımcısı Fatih TAN katıldı.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz de yaptığı konuşmada, klinik araştırmalar konusunda Türkiye’nin, var olan potansiyelinin çok azını kullandığına işaret ederek, “Türkiye, dünyada ilaç sektöründe mevcut büyüklüğü ile 16’ncı büyük pazar konumundadır. Kur değişimleriyle geçen yıl 6 milyar dolarlık ilaç harcamamız oldu.” bilgisini paylaştı.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Altuntaş, açılışta yaptığı konuşmada, standart tedavi ile sonuç alınamayan kanser hastalarının yeni ilaçlara erişimine imkan verecek merkezle Türkiye’nin kanser alanında bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, “Bundan sonraki süreçte yerli ve milli ilaçların kanser alanında üretimini sağlayacağız.” dedi.
Prof Dr Fevzi Altunbaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;
Değerli Dostlar,
Bugün ülkemizin ilk kanser Faz-I klinik araştırmalar merkezinin açılışını yaptık. Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumu başkanının elinden ruhsatımızı aldık. Merkez aynı zamanda standart tedaviler ile sonuç alınamayan kanser hastalarının yeni ilaçlara erişimine imkan sağlıyacak. Kanser alanında yerli ve milli ilaç üretiminin klinik alt yapısı hazırlanmış oldu. Merkezin kapısı ulusal ve uluslararası hem bilim insanlarına hem de ARGE sektör temsilcilerine açık. Tüm paydaşlarımızı ortak çalışmalar yapmaya davet ediyoruz. Ülke olarak var olan potansiyelimizi üretime dönüştürmek istiyoruz.
Merkezin açılmasında emeği olan herkese özellikle klinik araştırma ekibime sonsuz teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın…
Prof. Dr. Fevzi ALTUNTAŞ
“Yerli ve milli kanser ilaç üretimi için klinik alt yapımız hazır”