Tüm dünyada kalp hastalıklarına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla her yıl 29 Eylül günü ‘Dünya Kalp Günü’ olarak kutlanıyor. Her yıl yaklaşık 17 milyon kişinin kalp krizi ve inmeyi içeren kardiyovasküler hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini belirten Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, kalp hastalıkları riskini aza indirmek için yapılması gerekenleri paylaştı.
Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde her yıl 17 milyon 500 bin kişinin kalp krizi ve inmeyi içeren kardiyovasküler hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğine vurgu yaptı. Kardiyovasküler hastalıkların, bugün dünyadaki tüm ölüm nedenlerinin üçte birini oluşturduğunu belirten Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, bulaşıcı olmayan hastalıklardan dolayı yaşanan ölümlerin ise yarısı olduğunu açıkladı.
Kalp hastalıklarının yaşam kalitesini ciddi biçimde etkilediğine değinen Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, kişilerin yaşamlarında sadece birkaç küçük değişiklik yaparak kalp hastalığı ve felç riskini azaltabileceğini vurguluyor.
Kendimize, çevremize ve dünyanın her yerindeki bireylere “Şimdi, şu anda kendi kalbim için ve başkalarının kalbi için ne yapabilirim?” sorusunun sorulması gerektiğini belirten Dünya Kalp Federasyonu, “Benim kalbim, senin kalbin! sevdiklerinize söz verin, kalp sağlığınızı koruyun” diyerek bu yıl herkesten bir söz vermesini istiyor.
Peki ne yapmak için söz verilecek?
- Daha sağlıklı beslenmek için,
- Daha fazla egzersiz yapmak için,
- Çocukları daha aktif olmaya teşvik etmek için,
- Sigara içmemek için,
- Sevdiklerinizin korunmasına yardımcı olmak için,
- Daha fazla hayat kurtarmak için.
Dünya Kalp Federasyonu kişinin sağlıklı beslenmesi, egzersiz yapması ve sigara kullanımını bırakması durumunda daha sağlıklı ve mutlu olacağına dikkat çekiyor.