Sektöre olan bakış açımızı genişletecek, büyük resme bakmamıza yardımcı olacak türden kurgu ve kurgusal olmayan dizi ve filmlerden oluşan beş farklı yapım
5) LIMITLESS
Beşinci sırada neredeyse herkesin bildiği bilmeyenlerin ise mutlaka görmesi gereken ‘Ben olsam neler yapardım?’ sorusunu sorduran Limitless yer alıyor. The Dark Fields kitabının uyarlaması olan film, Eddie Spinola isimli pek de parlak bir kariyeri olmayan yazar Eddie Spinola’ nın mdt-48 adı verilen bir ilaçla değişen hayatını konu alıyor. Sektördeki çoğumuzun seyrederken ee.. metilfenidat bu diyeceği ilaç Eddie’ yi 4 haneli IQ seviyelerine çıkarıyor.
4) MANIAC
Dördüncü sırada yer alan Maniac, ilaç sektörünü yakın merceğe alan Netflix yapımı “Zaten nedir normal olan?” sorusunu soran tek sezonluk mini dizi. Dizi, şizofreni hastası Owen ile travmatik Annie ekseninde, ruh sağlığı hastalıklarını yapay zeka ile tedavi etmeye çalışan deneye katılan insan denekleri konu alıyor. Emdr tedavi yöntemini anımsatan deneyde, denekler B hapını aldıktan sonra travmatik anılarıyla yüzleşip, algılarını yeniden biçimlendiriyorlar.
3) TAKE YOUR PILLS
Netflix yapımı olan belgesel film Take Your Pills, dikkat eksikliği için kullanılan amfetamin ve metilfenidat etken maddeli ilaçları Amerikan gençliği üzerinden irdeliyor.
2) DIRTY MONEY (KİRLİ PARA 1.SEZON-3.BÖLÜM)
Yine bir Netflix yapımı olan Kirli para belgesel film, Daraprim isimli ilacın fiyatını 13.5 dolardan 750 dolara çıkarması ile tanınan Turing ilaç firmasının kurucusu Martin Shkreli, hedge fon yöneticisi, borsada açığa satış yaparak adından sıkça söz ettiren aktivist yatırımcı Bill Ackman ve birkaç şüpheci yatırımcıyı konu alıyor.
1)BETTING ON ZERO (İKİ KATI YA DA HİÇ)
Saadet zinciri kurmakla suçlanan uluslararası besin takviyesi şirketin karmaşık dünyasını anlatan belgeselin baş rolünde yine Bill Ackman yer alıyor. Listenin ikinci sırasında yer alan Kirli Para belgeselinde kötü adamlardan biri olan Bill Ackman bu belgeselde besin takviyesi şirketin hisselerine 1 milyar dolarlık short selling pozisyonu alması ile ‘kahraman!’ olarak öne çıkıyor.