Ana Sayfa Yapay Zeka & Teknoloji İSÜ’nün hedefi küresel rekabet

İSÜ’nün hedefi küresel rekabet

Araştırma odaklı vizyonuyla öğrencilerini küresel rekabete hazırlayan İstinye Üniversitesi’nde girişimcilik kültürleriyle kariyer henüz üniversitedeyken başlıyor. Tıpta yapay zekâ uygulamalarını araştıran merkezi hayata geçiren İSÜ Türkiye’de önemli bir ilke imza attı

Istinye Üniversitesi (ISÜ) güçlü akademik kadrosu ve arastırma odaklı vizyonuyla ögrencilerini küresel rekabette basarılı olabilecek donanımlara sahip bireyler olarak gelecege hazırlıyor. Liv Hospital ve Medical Park’ın egitimdeki gücü olan Istinye Üniversitesi saglık alanındaki basarısını mühendislik, iletisim, iktisadi ve idari bilimler, fen edebiyat alanlarına tasıyarak inovatif ürün gelistiren, girisimci, küresel rekabette rol alacak bireyler yetistiriyor. Ögrencilere egitim aldıkları alanda basarılarını artırmalarına destek verecek imkânlar sunuluyor. Her bölüm için farklılık gösteren bu imkanlar arasında alanında duayen isimlerden mentorluk almak, disiplinlerarası bitirme projeleri, girisimcilere melek yatırımcı destegi, AR-GE merkezlerinde ögrenci asistanı olarak çalısma, egitimin son dönemlerinde is ortamında ortak egitim, küresel ögrenci degisim programı gibi imkanlar öne öne çıkıyor. Tam burslu ögrenciler ücretsiz yüksek lisans ve MLP Grup bünyesinde is garantisi gibi imkânlara sahip oluyor. Programlama, simülasyon ve dijital teknolojiyi de odak noktasına alan ISÜ bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisinde bulunan Kuluçka Merkezi, Teknopark ve Girisimcilik Merkezi aracılıgıyla start-up ve girisimcilik kültürünü ögrencilere ulastırıyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
İSÜ AR-GE yatırımları ile öne çıkan ve milli ilaç, moleküler kanser, kök hücre, doku mühendisliği, üç boyutlu tıbbi ve endüstriyel tasarım, nörolojik bilimler alanlarındaki AR-GE çalışmaları ile dikkat çekiyor. Sağlık alanındaki gücünü ve birikimini Prof. Dr. Çetin Kaya Koç liderliğinde yapılandırılan mühendislik fakültesinin gücüyle birleştirdiği Tıbbi Yapay Zekâ Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yapay zeka ve tıbbi araştırmaları bir araya getiren araştırmalar hayata geçiriyor. Merkez, biyonik görme, otomatik NMR görsel yorumlama sistemi ve bulut tabanlı hastalık ve tedavi sorgulama sistemleri projeleri üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor.

 

 

 

detay için kaynağa bakınız