Ana Sayfa Biyoteknoloji Kanser Araştırmalarında Son Teknolojiler

Kanser Araştırmalarında Son Teknolojiler

“Hedefli Tedavi Teknolojileri” odaklı ve uluslararası katılımlı düzenlenmiş olan
Boğaziçi LifeSci Sempozyumu 3 Nisan 2023 Pazartesi
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Yerleşkesinde başlıyor (Fatin Gökmen Konferans Salonu)

2010 yılında kurulan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uyulama ve Araştırma Merkezi (Boğaziçi LifeSci), bilimsel araştırmalar için gerekli altyapıları sağlamanın yanı sıra, yaşam bilimleri alanındaki girişimlerin de önünü açmayı hedefliyor.

Boğaziçi LifeSci; kanser tedavisinde büyük önem taşıyan ve çok hızlı gelişmekte olan Hedefli Tedavi Teknolojileri konusuna odaklanarak, ulusal ve uluslararası proje desteklerinden güç alarak, konusundaki uluslararası mükemmeliyet merkezleri ile yarışabilecek bir seviyeye ulaşma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Bu amaçla düzenlenen etkinliklerden biri olan Uluslararası Hedefli Tedavi Teknolojileri Sempozyumu; konusunda tanınan uluslararası akademisyenleri ve araştırmacıları konuşmacı olarak bir araya getiriyor; hedefli tedavi alanında geliştirilen en güncel teknolojileri, akademisyenlere, öğrencilere, girişimcilere ve sektör temsilcilerine sunmayı planlıyor.

Bu etkinlik; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortaklığında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde, “Yaşam Bilimleri KOBİ’lerinin Küresel Rekabetçiliğini Arttırmaya Yönelik Ar-Ge Destek Laboratuvarları Teknik Destek Projesi” başlıklı bir IPA projesi kapsamında planlanmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü, Derin Teknoloji Üssü içindeki Boğaziçi LifeSci birimlerinin güçlendirilmesi bu IPA projesi ile sağlanıyor; merkez bünyesindeki Deney Hayvanları Bakım ve Üretim Birimi (Vivarium), Tıbbi Cihaz Geliştirme Birimi (Temizoda), Test Analiz Ünitelerinin mevcut altyapıları daha iyi hizmet verecek şekilde geliştiriliyor. Bunlara ek olarak, LifeSci bünyesinde açılan Kandilli Derin Teknoloji Üssü içinde, Türkiye’de öncü ve örnek yeni altyapılar hayata geçiriliyor. Türkiye’nin mevcut cihazları ile ilk ve en kapsamlı Deneysel Hayvan Görüntüleme Merkezi bunların en başında gelmekte.

Boğaziçi LifeSci olarak, IPA projesinden alınan destek ile, yaşam bilimleri alanında faaliyet gösteren KOBİ ve girişimcilerin; teknoloji, inovasyon ve katma değere odaklı araştırma ve geliştirme çalışmalarının hızlandırılması hedefleniyor. Kandilli Derin Teknoloji Üssü içinde bulunan ve aynı şekilde mevcut IPA proje kapsamında desteklenen Teknopak İstanbul Cube Incubation binasındaki BioCube kuluçka altyapısındaki olanaklar ile; yaşam bilimleri ve sağlık teknolojisi alanlarında, akademik girişimcilere ve KOBİ’lere, ihtiyaç duydukları laboratuvar ve pilot üretim tesisi gibi kritik altyapılar sağlanıyor; düzenlenen etkinlikler, eğitimler ve mentorluk destekleriyle girişimcilik yolculukları hızlandırılıyor.

IPA projesinden alınan bu güçle, Boğaziçi LifeSci; stratejik ortaklıklar ve proje paydaşları ile, kendi alanındaki KOBİ ve girişimcilerin uluslararası seviyede bilgi ve teknoloji ile üretimlerini, fikirden ürüne uzanan tüm kritik aşamalarda destekliyor. Özellikle; üniversitelerde ArGe sonucu üretilen bilgi ve teknolojilerin klinikte kullanılacak seviyeye getirilmesi, geliştirilen teknolojilerin ticarileştirilme yolunda ilerleyerek ekonomik değer oluşturması ve bunun sürdürülebilir şekilde artması hedefleniyor.

Sempozyum programı: https://lifesci.boun.edu.tr/bogazici-lifesci-symposium-targeted-therapy-technologies/