Kanser için yeni bir aşı ümidi doğdu. Stanford Üniversitesi’nden uzmanlar, bağışıklık sistemine kanserli hücreleri tanıtıp savaşmasını sağlayan bir aşının kan kanserli fareler üzerindeki denemelerinde yüzde 97 başarı sağlandığını açıkladı
Kanser için yeni bir aşı ümidi doğdu. ABD’nin Stanford Üniversitesi’nden Dr. Ronad Levy liderliğindeki bir ekip, bağışıklık sistemine kanserli hücreleri tanıtıp savaşmasını sağlayan bir aşının kan kanserli fareler üzerindeki denemelerinde yüzde 97 başarı sağlandığını açıkladı.
Dr. Levy, hastalara enjekte ettikleri ilaçların iki farklı firma tarafından geliştirildiğini ve her ikisinin de insanlar için güvenli olduğunun onaylandığını belirtiyor. Bilim insanlarının test ettikleri ise bu iki ilacın kombinasyonundan ortaya çıkan etki.
Yeni tedavi yönteminin yan etkileri ise ateş ve enjeksiyon bölgesinde ağrı olarak açıklandı.
Stanford Üniversitesi, bu yılın sonuna kadar yeni kanser tedavi yöntemini 35 kanser hastası insan üzerinde denemek istiyor.
Dr. Levy, tüm testlerin olumlu sonuçlanması durumunda yöntemin ABD Sağlık Bakanlığı tarafından 2 yıl içerisinde onaylanmasını beklediklerini ekliyor.
Cancer vaccine that cured 97% of mice with blood tumours, has no painful side effects and eliminates the need for chemotherapy, may be available in just one year
- Vaccine, which contains two safe drugs, may cause just fever and site soreness
- If approved, researchers expect it will be one-to-two years before it is available
- Rather than creating lasting immunity, the vaccine activates the immune system
- This then attack tumours in certain forms of the disease, such as lymphoma
- Approximately 1.7 million new people develop cancer every year in the US