Lilly İlaç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği özel bir etkinlikle gazeteci-yazar Nilay Örnek’i ağırladı. “Çeşitlilik ve dahil etme” üzerine düzenlenen panelde konuşan Örnek, kadınların yaşama katılımının yalnızca kadınlar tarafından değil, toplumsal farkındalıkla sağlanabilecek bir hedef olduğunun altını çizdi.
Tüm dünyadaki insanların yaşamlarını iyileştiren ilaçlar yaratmak için, insana verilen değeri keşif ile birleştiren Lilly İlaç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gazeteci, yazar ve podcaster Nilay Örnek’i konuk ettiği özel bir etkinlikle kutladı.Lilly’nin merkez ofisinde yapılan etkinlikte Nilay Örnek, Lilly’nin öncelik olarak benimsediği “çeşitlilik ve dahil etme” üzerine düzenlenen panelde kadınların iş yaşamı ve sosyal yaşama katılımlarının önündeki engelleri ve çözüm önerilerini değerlendirdi.
Konuşmasında, kadınların yaşama katılımının yalnızca kadınlar tarafından değil, toplumsal farkındalıkla sağlanabilecek bir hedef olduğunun altını çizen Örnek şunları söyledi: “Sürekli gelişen bir dünyada yaşıyoruz, her şey çok çabuk değişebiliyor. Bu doğrultuda bir hedefimiz olması çok önemli, bu sayede hayata tutunup, yol alabiliriz. Hayatı anlamak ve anlamaya çalışmak ise çok değerli bir yolculuk, bunun için de çeşitliliği anlamak gerekiyor. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkesi tanıyarak, herkesle yan yana ilerlemeliyiz. Çeşitliliğin yanı sıra dahil etme de önemli bir konu. Kendimizi bir toplumun, bir oluşumun parçası hissetmek için sorumluluk almamız gerekiyor. Sorumluluk alarak dahil olabilir ve sorumluluk vererek dahil edebiliriz. Hem bulunduğumuz yere, iletişimde olduğumuz kişiye değer katmak hem de kendimiz adına fayda kazanmak hepimizin amacı olmalı.”
Etkinlikte, Lilly İlaç İtalya, Orta Doğu Avrupa, Rusya-Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS), İsrail Bölge Başkanı ve Genel Müdürü Huzur Devletşah da online bir bağlantı gerçekleştirerek, Lilly’de farklı kültürlerde ve ülkelerde çalışmış bir kadın lider olarak çeşitlilik ve dahil etme anlayışı üzerine deneyimlerini paylaştı: “Lilly olarak çeşitlilik ve dahil etmeyi oldukça benimsiyoruz. Bu iki önemli olguyu kurum kültürünün kalbinde tutan bir firmada olmak büyük bir şans bizler için. Çeşitlillik inovasyonu da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla çeşitliliğe sahip firmalar inovasyonla güçlenerek büyüyor. İş hayatında kadın-erkek eşitliği açısından geride kalan yüzyılı düşündüğümüzde bugün elbette daha iyi bir noktadayız ancak pek çok sektörde kadınların özellikle yönetici pozisyonlardaki ağırlığı erkeklerle kıyaslandığında eşit seviyelerin altında seyrediyor. Bu tabloya rağmen bu alanda yükselen bir farkındalığın olduğuna tanık olmak mutluluk verici. 2020 ile başlayan yeni 10 yıllık süreçte bu farkındalığın daha da artarak ekonomik güç ve iş dünyasında kadın-erkek eşitliğine yönelik toplumsal ve uluslararası politikaların benimsenmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.”
Çeşitlilik ve dahil etme gibi kritik bir konuda yeniliklere uyum sağlama boyutunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirten Huzur Devletşah, “Gelişebilmek adına bazı noktalarda zorlanmak ve zorluklar karşısında yılmadan, onları fırsatlara dönüştürerek ilerlemek gerekiyor. Bu paralelde her şeyden önce tüm kadınlara cesur olmaları ve kendilerine güvenmelerini öneriyorum“ dedi.