- Her yıl 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde tüm dünyada kalp hastalıklarını önlemek ve kalp hastalıkları konusunda farkındalığı artırmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
- Menarini Türkiye kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla Dünya Kalp Günü’nde “Kırmızı Kalem” projesini başlattı.
- Kalp sağlığı ile ilgili bilinçlendirme kampanyası “Kırmızı Kalem”, Menarini Türkiye çalışanları ve çocuklarına yönelik bir etkinlik ile başladı. Menarini Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ecz. Işıl Çelik Uzunçakmak yapılan etkinlikte “Sağlıklı kalpler için geliştirdiğimiz tedavilerle destek olurken bilinçlendirme kampanyalarıyla da daha sağlıklı bir yaşam tercih edilmesi yönünde çabalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.
İlaç sektöründe çeşitli terapötik alanlarda ürün ve hizmetler geliştiren Menarini Türkiye, Dünya Kalp Günü’nde kalp sağlığının öneminin altını “Kırmızı Kalem” ile çizerek Menarini çalışanları ve çocuklarına yönelik bir etkinlik gerçekleştirdi.
Online olarak gerçekleştirilen “Kırmızı Kalem” etkinliği Dokuz Eylül Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’ndan kalp ve damar hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Ebru Özpelit ve çocuk kitapları yazarı Defne Ongun Müminoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Menarini Türkiye ekipleri ve 12 yaşa kadar çocuklarının katılımı ile gerçekleşen etkinlikte kalp nedir, kalp neden önemlidir ve sağlıklı bir kalp için nasıl beslenmeliyiz gibi sorular yanıtlandı.
Kalp organının her bireyde yumruk büyüklüğünde olduğunu belirten Doç. Dr. Özpelit, kalbin günde yaklaşık 100 bin, yılda 40 milyon ve insan hayatı boyunca 3 milyar kez hiç durmadan atarak vücuttaki tek dinlenmeyen organ olduğunu anlattı. Kalp ve damar hastalıklarının erişkin yaşta en sık ölüm nedeni olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Özpelit; modern yaşam tarzı, hazır yiyecekler, ileri derecede hareketsiz yaşam ve hava kirliliğinin kalp sağlığını en çok etkileyen unsurlar olduğunu belirtti.
Doç. Dr. Özpelit; “Kalp sağlığımız için özellikle yaşam tarzı büyük önem taşıyor. Şeker, işlenmiş gıdalar, doğal olmayan ve bağımlılık yapan yiyecekler tüketerek hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olmak bize obezite olarak dönüyor ve damarlarımızın yağlanmasına sebep oluyor. Bunun sonucunda kalp krizi, beyin damarlarına pıhtı atması, inme, böbrek sorunları ve şeker hastalığı gibi sonuçlarla karşılaşabiliyoruz. Bu hastalıklar ölüm ile sonuçlanmasa bile kişinin yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Bu nedenle erken yaşta kazanılan sağlıklı yaşam alışkanlıkları ileriki yaşlarda büyük fayda sağlıyor ve erişkin yaştaki hastalıkların önüne geçmemize yardımcı oluyor” dedi.
“Kırmızı Kalem” etkinliğinde Menarini Türkiye çocukları ile “Sağlıklı Besleniyorum” kitabından çeşitli bilgiler paylaşan çocuk kitapları yazarı Defne Ongun Müminoğlu; çocuklar için dengeli ve sağlıklı beslenme ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Gerçek gıdalar ile beslenmenin öneminin yanı sıra bol su tüketmenin ve gün içinde hareket etmenin sağlıklı bir kalp ve daha sağlıklı bir hayat için gerekli olduğunu vurguladı. Müminoğlu; “Beslenme piramitinde bulunan tüm gıdaların ölçülü bir şekilde tüketilmesi sadece çocuklar için değil tüm aile fertleri için önem taşımaktadır. Çocuklarımızın ailelerini de örnek alarak erken yaşlarda sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığını kazanmasını önemsiyoruz” dedi.
Dünya Kalp Günü’nde kalp hastalığı ile ilgili farkındalığı artırmaya Menarini Türkiye çalışanları ve çocuklarından başladıklarını anlatan Menarini Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ecz. Işıl Çelik Uzunçakmak; “Menarini Türkiye olarak çalışanlarımız ve çocukları ile kalp sağlığının önemini anlatan çok keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklarımızdan gelen kalp sağlığı ile ilgili sorularımızı konuşmacılarımız ile paylaşma şansı yakaladık. Sağlıklı bir yaşam için erken yaşta kazanılan alışkanlıkların önemini bir kez daha hatırlamak adına kalp sağlığı ile ilgili başlatmış olduğumuz “Kırmızı Kalem” projesine çocuklarımızdan başlayarak kalp sağlığının öneminin altını “Kırmızı Kalem” ile çizmiş olduk” dedi.