“Kanser kronik bir hastalıktır,
destek de uzun soluklu olmalıdır”
Prof.Dr. Fevzi Altuntaş
Tülay Karabağ / NTV haberi
Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kanser hastalarının günlük yaşam aktivitelerine katılımlarını sağlamak, ilaçların yan etkilerine katlanmalarını kolaylaştırmak ve tedaviye uyumlarını artırmak amacıyla başlattığı Onkoloji Uğraş Terapi Merkezi projesinden bu kez “hayata ve umuda” dair kareler paylaşıldı. Proje kapsamında hasta ve yakınları tarafından yapılan resimler, Ankaralı sanatseverlerle buluştu. “Kanser kronik bir hastalıktır, bu nedenle destek de uzun soluklu olmalıdır” diyen Hematolog Prof.Dr. Fevzi Altuntaş, sanat ve uğraş terapilerinin kanser tedavisine yaptığı katkının bilimsel çalışmalarda da gösterildiğine dikkat çekti.
2017 yılında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayata geçirilen Onkoloji Uğraş Terapi Merkezinin çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Kanser hastalarının hem tedaviye uyumlarını artırmak, hem ilaç yan etkileriyle başa çıkmalarına yardım etmek hem de günlük hayatın akışına ayak uydurmalarına katkı sağlamak amacıyla yola çıkan Onkoloji Uğraş Terapi Merkezinin üyeleri bu sefer de resim sanatçılarıyla çalıştı, ortaya birbirinden güzel resimler çıktı ve o resimler bir sergiyle sanatseverlerle buluşturuldu.
Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenlenen sergideki daha çok umudu, doğayı ve yaşam sevincini anlatan resimler, hem hastalara hem de hastalık sürecinde onların yanında bulunan ve kansere katlanmalarına yardım eden yakınlarına ait.
“KANSER PSİKOLOJİK, SOSYAL VE MANEVİ YÖNÜYLE DE ELE ALINMALI”
Sanatla terapinin kanserle mücadelede hem hastanın hem de hekimin elini güçlendiren unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve LÖSEMA Onursal Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, kanserin tıbbi yönüyle olduğu kadar psikolojik, sosyal ve manevi yönüyle de ele alınması gereken bir hastalık olduğunun altını çizdi.
tamamı için kaynağa bakınız