Ana Sayfa İlaç Pfizer düşük-orta gelirli ülkelerde tedavi erişimini genişletmek için lisans verdi!

Pfizer düşük-orta gelirli ülkelerde tedavi erişimini genişletmek için lisans verdi!

Pfizer, Birleşmiş Milletler’in desteklediği bir grupla imzaladığı anlaşma çerçevesinde başka ilaç imalatçılarının da deneysel Covid-19 hapını üretmesine izin verdi. Pfizer’ın attığı bu adım, dünya nüfusunun yarısından fazlasına Covid-19’un ilaçla tedavisine erişimini sağlayabilir.

VOA: Pfizer’dan Salı günü yapılan açıklamada, geliştirdiği antiviral ilacın ruhsatını merkezi Cenevre’de bulunan İlaç Patent Havuzu’na (Medicines Patent Pool) vereceğini, böylelikle jenerik ilaç şirketlerinin 95 ülkede kullanılmak üzere Pfizer’ın Covid-19 ilacını üretebileceğini bildirdi. Bu 95 ülke, dünya nüfusunun yüzde 53’ünü oluşturuyor.

PFİZER VE İLAÇ PATENT HAVUZU (MPP), DÜŞÜK VE ORTA GELİRLİ ÜLKELERDE ERİŞİMİ GENİŞLETMEK İÇİN COVID-19 ORAL ANTİVİRAL TEDAVİ ADAYI İÇİN LİSANS ANLAŞMASI İMZALADI

16 Kasım 2021 Salı – 06:45
  • Anlaşma, Pfizer’in başta dünyanın en fakir bölgelerinde yaşayanlar olmak üzere tüm insanlar için COVID-19 aşılarına ve tedavilerine eşit erişime yönelik çalışmaya yönelik kapsamlı stratejisini temel alıyor.
  • Anlaşma, nitelikli alt lisansların dünya nüfusunun yaklaşık %53’ünü oluşturan ülkelere tedarik sağlamasını sağlayacak.
  • Aşama 2/3 EPIC-HR çalışma Ara veri semptomların COVID-19 içinde üç gün olmayan yatan yüksek riskli yetişkinlerde plasebo ile karşılaştırıldığında COVID-19-ilişkili hastaneye yatma veya ölüm riskinde bir% 89 azalma göstermiştir ile semptomların başlamasından sonraki beş gün içinde görülen benzer sonuçlar

Pfizer Inc. (NYSE: PFE) ve İlaç Patent Havuzu (MPP), düşük ve orta gelirli ülkeler, bugün Pfizer’in düşük doz ritonavir (PF-07321332; ritonavir) ile birlikte uygulanan COVID-19 oral antiviral tedavi adayı PF-07321332 için gönüllü lisans anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşma, MPP’nin küresel nüfusa daha fazla erişimi kolaylaştırmak amacıyla nitelikli jenerik ilaç üreticilerine alt lisanslar vererek düzenleyici izin veya onay bekleyen araştırma amaçlı antiviralin ek üretimini ve dağıtımını kolaylaştırmasını sağlayacaktır.

Pfizer’ın yaptığı anlaşma, Corona pandemisinin en ağır darbeyi vurduğu bazı büyük ülkeleri kapsamıyor. Örneğin Brezilyalı bir ilaç firması, Pfizer’ın Covid-19 ilacını başka ülkelere ihraç etme şartıyla üretmek için ruhsat alsa da ilaç, Brezilya içinde kullanılamayacak.

Yine de sağlık uzmanları, Pfizer’ın Covid-19 hapı henüz hiçbir ülkede onay almadan yapılan bu anlaşmanın pandeminin daha erken sonlandırılmasına yardımcı olabileceği görüşünde.

İlaç Patent Havuzu yetkilisi Esteban Burrona, “Yeni geliştirilen ve etkili olduğu görülen bir ilacı 4 milyardan fazla insana ulaştırabilecek olmamız çok önemli” şeklinde konuştu. tamamı için kaynağa bknz