Pierre Fabre İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Hande Demirdere iş dünyasında başarılı bir kadın yönetici olarak görüşlerini tıp fakültesi öğrencileri ile paylaştı
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ankara Gazi Üniversitesi Avrupa Entegrasyon ve Cerrahi Topluluğu (European Medical Students’ Association) tarafından düzenlenen “Başarının Kadıncası” paneline aralarında Pierre Fabre İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Hande Demirdere’nin de yer aldığı, konularında öncü kadınlar katıldı.
Dünya Kadınlar Günü kapsamında Ankara Gazi Üniversitesi Avrupa Entegrasyon ve Cerrahi Topluluğu tarafından (European Medical Students’ Association) düzenlenen “Başarının Kadıncası” paneli Ankara’da gerçekleşti. Pierre Fabre İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Hande Demirdere, ünlü fotoğraf sanatçısı Dilan Bozyel, “Kanserle Dans Derneği” Başkanı Sevil Gürkan ve “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” Türkiye Temsilcisi Gülsüm Kav’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, ODTÜ, GATA, Yüksek İhtisas Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi’nden tıp fakültesi öğrencileri, Kanserle Dans Derneği’nin gönüllüleri ve çok sayıda kadın katıldı. Katılımcılardan büyük ilgi gören panel kapsamında üniversite öğrencileriyle atölye çalışmaları da yapıldı.
“Başarının Kadıncası” panelinde Pierre Fabre İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Hande Demirdere iş hayatında kadın olmak konusundaki görüşlerini paylaştı. Bir kadın olarak Türkiye’de iş dünyasında olmanın avantajlarına ve dezavantajlarına değinen Dr. Demirdere, “Erkeklerin domine ettiği iş dünyasında kadınlar olarak farklı toplumsal önyargılarla başa çıkmak durumunda kaldığımızı düşünüyorum. Bu da kadınların hem mevcut durumlarını korumak hem de yöneticilik pozisyonlarına erişmek adına daha fazla çaba göstermesine, karşılaşılan tüm zorluklara karşı daha dayanıklı olmasını sağladı. Diğer bir deyişle, kadınlar olarak bu sorunu kendimiz için bir fırsata çevirdik. Bu fırsatı da öncelikli olarak uluslararası firmalarda çeşitlilik & dahil etme politikasının uygulanmasıyla yakaladık. Yeni politikalarla birlikte, yönetim atamalarında kadınlara öncelik verilen dönemler oldu. Bu vesile ile de, kadınların da en az erkekler kadar başarılı yöneticiler olabileceği görülmüş ve önyargılar kırılmış olacak ki, günümüzde yeni yönetici adaylarında kadınların her geçen gün daha da ön plana çıktığını görüyorum. O nedenle, kadın yönetici olmak bir avantaj veya dezavantaj konusu olmaktan öte, fırsat eşitliği yaratıldığı noktada her anlamda pozitif dokunuşu olan bir değer haline geliyor. Hayatın her alanında başarıyla yer alan kadınlarımızın eşit, özgür ve huzur dolu hayat sürmelerini diliyorum.” dedi. Dr. Hande Demirdere, kadınların iş hayatında daha aktif rol alması gerektiğini de vurguladı.
Panelde konuşan ünlü fotoğraf sanatçısı Dilan Bozyel, hayatındaki kritik noktalardan, başarının tanımından ve fotoğrafçılığa başlama macerasından bahsederken, Sevil Gürkan geçirmiş olduğu kanser hastalığından ve “Kanserle Dans Derneği” ile tanışma hikayesinden bahsetti. “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” Türkiye temsilcisi Gülsüm Kav ise yakın zamanda gerçekleşen, sadece bir kısmı açıklığa kavuşturulabilmiş kadın cinayetlerini aktararak, bu cinayetleri engellemek için neler yapılabileceği hakkında bilgiler verdi.