Türkiye’de 36 yıldır toplum sağlığına ve sağlık sektörüne katkı sağlayan Polifarma İlaç, 20-21 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Global’den Türkiye’ye API Teknolojileri ve Gelişim Süreçleri Sempozyumu BIOEXPO 2022’nin ana sponsorluğunu üstleniyor.
Global’den Türkiye’ye API Teknolojileri ve Gelişim Süreçleri Sempozyumu BIOEXPO 2022, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı’nın bilimsel katkısı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) katkılarıyla Polifarma İlaç ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. 20-21 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Sempozyumda, Polifarma API sentezi konusundaki çalışmalarını ve nadir hastalıklar ve yetim ilaç API üretimlerini iki ayrı uydu sempozyumda anlatacak.
Polifarma’nın en büyük hedeflerinden birinin dışa bağımlılığı azaltmak hatta erişimin zor olduğu ilaçları üreterek hastaların erişimine sunmak olduğunu söyleyen Polifarma İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, “Türkiye’nin ilaçta dışa bağımlılığını azaltmanın en önemli yolu hammadde sentezinden geçiyor. Bu çerçevede sektör paydaşlarımız, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi birikimleri ve çalışmalarını aktardığı API Teknolojileri ve Gelişim Süreçleri Sempozyumu büyük önem taşıyor. Polifarma olarak biz de dünyada sadece birkaç firmada bilgi birikimi olan lipid üretim teknolojisi başta olmak üzere üretim yetkinliğimizi genişletmek adına farklı teknolojiler üzerine odaklanan ilk yerli şirketiz. m-RNA temelinde biyoteknolojik ilaç kategorisinde olan hammadde sentez çalışmalarımızı hızlandırdık ve olumlu sonuçlarını almaya başladık. 2022 yılı sonuna kadar devreye alacağımız hammadde üretim tesisimizde ülkemizde olduğu kadar dünyada da ses getirecek bir hammaddenin ve akabinde ilacın üretimi yapacağız” dedi.