Ne yersen osun. Bilim şimdi bize bağırsak yolumuzda yaşayan bakterilerin ne yediğimizi ve bunun yaşlandıkça nasıl etkileyebileceğini gösteriyor. Bunun üzerine McGill Üniversitesi bilim adamları, meyve sineklerini probiyotikler ve sineklerin ömrünü% 60 oranında uzatabilecek ve onları yaşlanma ile ilişkili kronik hastalıklara karşı koruyabilen Triphala adı verilen bitkisel bir takviye ile besledi.
Bilimsel Raporlarda yayınlanan çalışma, bağırsak bakterilerinin sağlık üzerinde sahip olabileceği etkinin gittikçe artan bir kanıtını ortaya koymaktadır. Araştırmacılar, meyve sineklerinin diyetine bir simbiyotik – bir polifenol açısından zengin takviye ile probiyotikler verdi.
Sinbiyotik ile beslenen sinekler 66 güne kadar yaşadı – 26 gün daha fazla. Ayrıca insülin direnci, inflamasyon ve oksidatif stresin montajı gibi yaşlanmanın azaltılmış özelliklerini de gösterdi.
“Probiyotikler bağırsak mikrobiyolojisinin yapısını dramatik olarak değiştirir, sadece kompozisyonunda değil, aynı zamanda yediğimiz gıdaların nasıl metabolize edildiğini de” McGill’s Tıp Fakültesinde biyomedikal mühendisliği profesörü ve çalışmanın kıdemli yazarı Satya Prakash . “Bu, tek bir probiyotik formülasyonun aynı zamanda geniş yararlı fizyolojik etkileri ortaya çıkarmak için çeşitli biyokimyasal sinyal yollarında hareket etmesine izin verir ”.
Meyve sineği, biyokimyasal yolları bakımından yaklaşık% 70 benzerlik gösteren memelilere oldukça benzer, bu da insanlarda ne olacağını iyi bir şekilde gösteren Prakash’ı destekliyor.
“İnsanlardaki etkiler büyük olasılıkla dramatik olmayacaktır, ancak sonuçlarımız kesinlikle Triphala’yı özellikle bu probiyotiklerle birleştiren bir diyetin uzun ve sağlıklı bir yaşamı destekleyeceğini göstermektedir.”
Bulguların “bağırsak-beyin ekseni”, mide-bağırsak sisteminde bulunan mikroorganizmalar ile mikrobiyota ve beyin arasındaki iki yönlü bir iletişim sistemi ile açıklanabileceğini araştırmacılar söylüyorlar. Geçtiğimiz birkaç yılda çalışmalar, beyin-beyin ekseninin nöropatolojik değişikliklere ve irritabl bağırsak sendromu, nörodejenerasyon ve hatta depresyon gibi çeşitli durumlara dahil olduğunu göstermiştir.
Geleneksel tıbbı öğrenmek
Çalışmada kullanılan bitkisel ek, Triphala, amalaki , bibhitaki ve haritaki’den yapılmış bir formülasyondur , geleneksel Hint tıbbı şeklinde Ayurveda’da şifalı bitkiler olarak kullanılan meyvelerdir.
McGill’de eski bir doktora öğrencisi olan ve çalışmanın baş yazarı Susan Westfall, Triphala ve probiyotiklerin bir araya getirilmesi fikrinin geleneksel Hint tıbbından elde edilen doğal ürünleri ve bunların nörodejeneratif hastalıklar üzerindeki etkisini araştırmaktan duyduğu uzun ilgiden kaynaklandığını söylüyor.
“Bu çalışmanın başlangıcında, Triphala’nın probiyotiklerle birleştirilmesinin fizyolojik yarar açısından en azından kendi bileşenlerinden biraz daha iyi olacağını umduk ama bu formülasyonun ne kadar başarılı olacağını hayal etmedik” diyor.
Yazarlar tarafından kurulan bir şirket aracılığıyla bir ABD geçici patentinde sunulan verileri içeren yeni çalışma, mikrobiyoloji, probiyotikler ve insan sağlığı alanlarını etkileme potansiyeline sahiptir.
Prakash, meyve sineğinde gösterilen bu formülasyonun geniş fizyolojik etkilerini göz önünde bulundurarak, formülasyonlarının diyabet, obezite, nörodejenerasyon, kronik iltihaplanma, depresyon, irritabl bağırsak sendromu ve hatta kanser gibi bir takım insan hastalıklarında başarılı uygulamalara sahip olmasını ummaktadır.
Bu araştırma Kanada Doğal Bilim ve Mühendislik Araştırma Konseyi ve Kanada Sağlık Araştırma Enstitüleri tarafından finanse edildi.