Kanda dolaşan kanserli hücrelerin tespitiyle ilgili araştırmalarıyla bilinen ve çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri’nde sürdüren Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Mehmet Toner, tıp alanında dünyanın en saygın kurumlarından biri olan “National Academy of Medicine” (NAM) üyeliğine seçildi.
Prof. Dr. Mehmet Toner’in, sağlık ve tıp alanındaki en yüksek onurlardan biri olarak kabul edilen ve mesleğinde olağanüstü başarı ve hizmet sunan bilim insanlarının seçildiği National Academy of Medicine üyeliği, üniversitemiz ve ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı oldu.
Birçok uluslararası meslek birliğinin üyesi olan ve Cryobiology, Cryo-Letters, Cell Preservation Technology, Annual Reviews in Biomedical Engineering, and Nanomedicine gibi bilimsel dergilerin yayın kurulunda görev yapan Mehmet Toner’i başarısından dolayı tebrik ediyor, topluma ve insanlığa fayda sağlayan daha nice başarılara imza atacağına inanıyoruz.
Özyeğin Üniversitesi
Prof. Dr. Mehmet Toner hakkında:
Prof. Dr. Mehmet Toner 1958 yılında İstanbul’da doğdu. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden lisans derecesini, 1985’te ise Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) yüksek lisans derecesini aldı. Doktorasını ise Harvard-MIT Division of Health Sciences and Technology’de Medical Engineering alanında tamamladı.
1989 yılında Massachusetts General Hospital ve Harvard Medical School’da görev yapan Mehmet Toner, 1996’da Doçent, 2002’de ise Profesör unvanlarını aldı.
1994 yılında Biyomühendislik dalında Amerikan Makine Mühendisleri Topluluğu (ASME) YC Fung Fakülte ödülünün sahibi oldu. 1995’te Whitaker Vakfı Özel Fırsat Ödülü’ne, 1997 yılında Harvard ve MIT tarafından verilen John F. ve Virginia B. Taplin Fakülte Üyesi Ödülü’ne, 2008 yılında Massachusetts General Hospital Kanser Merkezi Ödülü’ne, 2010 yılında Amerikan Kanser Araştırma Derneği (AACR) Takım Ödülü’ne ve en son 2019’da Vehbi Koç Ödülü’ne layık görüldü.
1998 yılında Amerikan Medikal ve Biyoloji Mühendisliği Enstitüsü üyeliğine seçildi. Çeşitli biyo-teknoloji ve medikal cihaz şirketlerinin bilimsel danışma kurullarında yer aldı ve birçok start-up şirketin bilimsel kuruculuğunu üstlendi.
Çalışmalarını doku mühendisliği ve mikro / nano teknoloji alanlarında sürdüren Prof. Dr. Toner hâlen Harvard – MIT Üniversitelerinin Sağlık Bilimleri ve Teknoloji bölümlerinin müşterek kadrosunda görev yapmaktadır.