Kongreye Davet
İlkini, 19-22 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi, ikincisini 24-27 Nisan 2019 tarihlerinde yine İstanbul’da yapmak üzere yoğun hazırlıklarını sürdürüyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Sağlık Bakanlığı evsahipliğinde ve paydaş kurumların desteği ile düzenlenen kongre, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının bilimsel bir zemine oturtulması hedefini taşıyor.
Geçtiğimiz yıl, ulusal ve uluslararası alandan yoğun bir katılımla, başarılı bir şekilde yapılan kongrenin bu yıl ki temel hedefi, dünyanın en önemli sağlık sorunlarını teşkil eden kronik hastalıklarda GETAT’ın yerinin tespit edilmesi olacak.
Dünya Sağlık Örgütü’nün modern sağlık sistemlerini güçlendirmek üzere teşvik ettiği GETAT’ın, insanlığın bu büyük sorununa getirdiği yaklaşımlar ele alınacak.
İnsanlık tarihi kadar eski tedavi metodlarını, bilimsel çalışmalarla harmanlayarak günümüze taşımak, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur.
Her yıl yeni bir yaklaşımla yapılması planlanan bu kongrelerin sonunda, kongre sonuç raporunun işlevsel hale getirilmesini amaçlıyoruz. Hakemli bir dergi başta olmak üzere çeşitli yayınlarla GETAT literatürü için kaynakça oluşturulmasını hedefliyoruz. Eğitim kurumları arasında işbirlikleri sağlanarak bu büyük bilgi birikiminin sağlam zeminlere oturtulması, kongrenin beklentileri arasında yer alıyor. Aynı şekilde doğa turizmi, sağlık turizmi ve diğer entegre turizm faaliyetleri ile bu çabaların uluslararası bir çehre kazanması amaçlanıyor.
Binlerce yıllık geçmişe dayanan Anadolu Tıbbı’nın tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir marka haline gelmesi de, en büyük arzularımızdandır.
Sadece hastalıkların tedavisi için değil, hastalıklardan korunmak, sağlıklı yaşamak için de ihtiyaç duyduğumuz GETAT yaklaşımları, bu yıl daha zengin bir içerik ile ele alınacak. Alanın uzmanlarının yanısıra toplumun tüm kesimlerine de hitap edecek olan kongre, bu yıl da çok sayıda uluslararası biliminsanına ev sahipliği yapmayı bekliyor.
Emek verenlere, katkı sunanlara kalbi şükranlarımı sunuyor, kongreye katılacak misafirlerimize yeniden hoşgeldiniz demek istiyorum.
Emine Erdoğan
T.C. Cumhurbaşkanı Eşi
İnsanlığın başlangıcından bu yana her dönemin imkanları, birikim ve deneyimleri doğrultusunda şekillenen bir tıp yaklaşımı, tıp uygulamaları ve bunların parçası olarak bir sağlık örgütlenmesi var olmuştur.
Bu tarihsel sürecin son yüz elli yılında ana akım tıp olarak ön plana çıkan Batı tıbbının geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını zaman zaman göz ardı etmesiyle birlikte on on beş yıldır yavaş yavaş geleneksel ve tamamlayıcı tıp ile modern tıbbın bir arada kullanılmaya başlandığı entegre tıp uygulamaları öne çıkmaya başlamıştır.
Kadim medeniyetlerin beşiği Anadolu’muz, diğer alanlarda olduğu gibi tıp alanında da önemli buluşların ve uygulamaların kavşak noktası olmuştur. Bu gerçekten hareketle 19-22 Nisan 2018 tarihlerinde “Medeniyetlerin Beşiğinde Anadolu Tıbbı” başlıklı bir kongre ve fuar düzenlemiştik. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi ve Fuarı’nın ikincisini ise “Kronik Hastalıklarda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları” teması ile 24-27 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Hanımefendinin onursal başkanlığında ve Dünya Sağlık Örgütü’nün teknik sponsorluğunda düzenlemekten gurur duyduğumuz II. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi ve Fuarı’na katılımınız bizleri onurlandıracaktır.
Sizleri bu önemli kongreye davet eder, saygılarımı sunarım.
Dr. Fahrettin KOCA
T.C. Sağlık Bakanı
Kongre Başkanı
https://getatkongre.org/program
https://getatkongre.org/kayit