Ana Sayfa Yapay Zeka & Teknoloji Yerli sağlık teknolojileri girişimleri

Yerli sağlık teknolojileri girişimleri

Yerli sağlık teknolojileri girişimlerinin önündeki yönetmelik engeli kalkarsa, Türkiye’den doktorlar uzaktan sağlık hizmeti vermeye başlayacak. E2B finans teknolojisi girişimi de yerli elektronik çek çözümüyle ticarette güvenin önünü açmayı hedefliyor

 

TİMUR SIRT

Timur SIRT / Sabah

imlerinin önündeki finansman ve yönetmelik problemleri çözülürse yerli sağlık, finans ve ödeme çözümlerinin sayısı artacak. Uzaktan sağlık hizmetleri konusunda yönetmelik yayınlanırsa, yurtdışından vergisiz hizmet veren kurumlar değil, yerli girişimler ve doktorlar hizmet verecek.
Dünya devletlerinin en büyük bütçe kalemlerinden olan ve milyonlarca insanın yaşam kalitesine etki eden sağlık sektörü de hızla dijitalleşiyor. Sayıları ve hacmi hızla artan uzaktan sağlık hizmet ve uygulamaları hastalara olduğu kadar devletlere ve sektöre de zaman, maliyet ve iş gücü tasarrufu olarak fayda sağlıyor. Artık pek çok ülkede milyonlarca insan, hastanelerde bekleyerek zaman harcamak yerine sağlık danışmanlık hizmetlerini e-sağlık çözümlerinden yararlanarak almayı tercih ediyor.

SAĞLIKTA GÖRÜNTÜLÜ ÇÖZÜM
Öncelikle teşhis konusunda ön destek sağlayan bu çözümler, istatistiksel verilerin elde edilmesiyle salgın hastalıkların tespit edilmesinde katkı sağlarken, hastanelerin yükünü alacak. Normal koşullarda Google aramalarından rahatsız olan sağlık sektörü, daha ciddi doktor kontrolünde bir dönüşüm ile çözümlerin dolaşımını ortadan kaldırabiliyor. Görüntülü uzaktan sağlık çözümlerine ilişkin yönetmelik çözülürse, ilaç şirketlerine terk edilen dijital mecrada güvenli içerik oluşabilir.
Doktora gitmeye çekinen insanların yasal ve sağlıklı çözüm bulmasına katkı sağlayacak.
Gelişmiş ve gelişmekte olan 84 ülkede, online reçete yazılımı dahil uzaktan sağlık hizmetleri 2010 yılından beri tamamen yasal olarak uygulanıyor. ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri e-sağlık uygulamalarının en yaygın kullanıldığı ülkeler arasında başı çekiyor. American Wealth Telehealth araştırmasına göre Amerika’da her 10 kişiden 7’si uzaktan sağlık hizmetlerinden yararlanırken en çok ilaç yazdırma ve reçete hizmetleri kullanılıyor.

 

 

 

tamamı için kaynağa bakınız